View Single Post
Eski 24-12-2009, 09:30   #64
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
triple Arkadaşımızı bilgilendirmek.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Arkadaşlar sonbahar ve ardından gelen kışın olumsuz etkilerini bahçelerimize uyguluyacağımız enzim gübrelerle takviyelendirerek, bahçelerimizdeki meyve ağaçlarımızın hastalık yapıcı etkenlere karşı güçledirerek onların sağlıklı olarak bu dönemden çıkmasını sağlarlar.

Arkadaşlar enzim gübrelerin en büyük işlevi hücre içinde bölünmeyi artırarak çoğalmayı sağladıklarından, hücrelerde toplanan besin değeride artarak depolanmasını sağlarlar, toprak yapısında düzenleme yaparak toprağın çüzülmesini mütakibende, toprağın gözenekliliği artışı sağlanmış olur.

Bu enzimler kimyasal atıkları ve bitki köklerinin çözemediği besin maddelerini çözererek bitkinin alabileceği forma sokarlar, bu minerallerin çözülmesiylede toprağın doğasında var olan mikro organizmaların çoğalmasını sağlıyarak, toprağın aktifliği artırarak bitkinin bağışlıklık sistimi gelişmesini mütakip hastalık etmenlerine de karşı güçlü duruma getirir.

Arkadaşlar zehirlere dayalı bitkileri koruma yöntemleri kısa vadede bize toksin olarak geri dönecektir, bizler organik yaşam biçimine uygun, ekolojik yetiştiricilik yapmak istiyorsak, enzim içeren bitkisel bazlı sıvı gübreleri uygulamakla topraklarımızı da kurtarmış olacağız.
Arkadaşım triple, Surun içerik olarak çok yönlü bir soru olma özelliği taşımakta, ben size toprakları ilgilendiren yönüne cevap vermek istiyorum, bu alıntı yeterli açıklama içermiyorsa soruna bu yönde daha geniş açıklama getirmek isterim sevgiyle kal.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön