View Single Post
Eski 23-12-2009, 21:41   #162
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.


Alıntı:
Verilen bu tapular hakka hukuka evrensel degerler ve vicdana uygun olarak mi verilmis yoksa oy kaygisi ve sahsi cikarlar ugruna hükümetler bu is ile görevli daireleri baski altina alip peskesmis cekilmis.Eskiden verdikleri bu tapular ne derecede dogru asil problem burada!
Sn. delphin7

Tapu ve Kadastro kanununda herşey bellidir. Kime ne şekilde tapu verileceüi, nerenin tarla, nerenin orman ilan edileceği de belli kurallara bağlıdır. Eğer bazı kanunlar çiğnenmiş, tutanaklar olması gerektiği gibi tutulmamışsa bu durumda orman olması gereken yer tarla olmuştur ve ortada işlenmiş bir suç var demektir.

Peki bu suçu kim işlemiş olabilir bir düşünelim. Yıllar geçip orman olması gereken tarla ikinci ve üçüncü şahıslara satıldığında, devletin tapu dairesinden tarla alan birinin bu işte ne dahli olabilir? Tabi ki hiç bir ilgisi olamaz. Tapuya her insan ve kurum güvenmek zorundadır. Aksi halde sistem çöker. Çünkü tapu Türkiye Cumhuriyetinin güvencesi altındadır.

Bir önceki yazımda kanunlar çerçevesinde bir tapu verilme işleminin hangi aşamalardan geçtiği ve hangi yetkili imzaların olması gerektiğini aklımın erdiğince sıralamaya çalışmıştım. Dolayısıyla ortada bir suç varsa yıllar sonra o tarlayı tapu ile satın alanın değildir. Olsa olsa bu suç orman arazisine tapu verilmesine sebep olan yetkili kişilerdir. Bu yetkililer de ya orman görevlileridir ya da kadastro komisyonunda bulunan kişilerdir ki, kadastro komisyonlarında da genellikle orman görevlileri bulunurlar.

Özetlersem, ister orman olan alan tarla ilan edilsin, isterse tarla olan alan orman ilan edilsin bir yanlışlık veya yolsuzluk diye adlandıracak iseniz. Bunu araziyi satın alan kişiler yapamaz.

Bir diğer düşünülmesi gereken konu da bence şudur; Eğer ortada bir suç varsa işleyenler tarafından cezalandırılması gerekir. Bizdeki durum ise tam tersi. Yıllar geçipte yaptığı yanlışlığın farkına varan orman idaresi, yanlışlığı veya yolsuzluğu yapanı bulup cezalandırmak yerine araziyi iknci veya üçüncü şahıs olarak satın alan tapu sahibini cezalandırmaktadır. Siz hiç yıllar önce yanlışlık yaparak orman arazisinin tarla olmasına sebep olduğu için bedelini ödeyen bir orman görevlisi duydunuz veya gördünüz mü? Tek faturayı araziyi tapudan satınalan öder.

Sn. hakimlerimizin aklına da, yahu burası eğer ormandı, aklınız neredeydi demek gelmiyor olacak ki, tapu genelde orman idaresinin isteği doğrultusunda iptal edilir. Zamanında yapılan yanlışlığı veya yolsuzluğu yapanın yanına kar kalır.

Temennim bir gün bu yanlışlıkları yapanların ilan edilmesi ve tapu iptal davasını açarak tapunun iptal edilmesine sebep olduğu için Türkiye Cumhuriyetinin, A.İ.H.M' de mahkum olarak milletçe ödemek zorunda kaldığımız cezaların o sorumsuz kişilere rücu edilmesidir.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön