Limonlu ve portakallı pelte
Limonlu Pelte
5 tepeleme çorba kaşığı nişasta
5 dardak su
15 kaşık toz şeker
3 limon suyu
Suyu sıkılan limonların ince rendelenmiş kabuğu
8-10 yaprak taze nane
Limonların kabuğunu rendeleyin ayırın, sonra suyunu sıkın. Nişasta ve şekeri karıştırın, üzerine su, limon suyu ve şekeri ekleyin. Ocağa alın ve pişirin.Şeffaflaşıp koyulaşınca ocağı kapayın ve içine limon kabuğu ile taze nane yapraklarını ekleyip kaselere pay edin veya ıslattığınız bir tepsiye dökün. Dolaba koyun.Soğuyunca üzerini bir parça nane yaprağı, mayhoş nar taneleri ile süsleyin ve servis yapın. Naneyi tatlılarda sevmeyenler koymayabilir. Bu durumda üzerine bol hindistan cevizi koyabilirsiniz.
Su yerine portakal suyu veya mandarin suyu kullanarak bu çok hafif tatlıyı yapabilirsiniz. Bu durumda onların kabuklarını rendelersiniz ve içine koyarsınız.
|