Konu: Tohum Ekme
View Single Post
Eski 22-12-2009, 14:28   #9
triple
Ağaç Dostu
 
triple's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2009
Şehir: İSTANBUL&İZMİR-Mordoğan
Mesajlar: 261
Arkadaşlar ! Bu konuyla ilgili olarak dedemin ben çocuk iken uyguladiği bir yöntemihatirladim. Ne kadar faydası olur bilmiyorum.Ama Sayın Sailor499un sorusunad kısmen cevap olur ve yardımcı olur sanıyorum .
Tohumun üstünde bir toprak **** kum tabakası olması arzulanmıyor ise koyacagınız tohum oranı kadar **** iki katı kiristal toz şeker ilavesi ile tohumlarınızı toprakla bulustuabilirsiniz. Homojen dagilim icin de bir tuzluk size yardımcı olacaktır. "Bunun için iri gözlu bir tuzluk tercihi etmenizde yarar var. Hatta bu iş için cam plastik kapaklı bir ilaç şişesi biçilmiş kaftan. Şişenin kapağına istediğiniz büyüklükte delikleri sıcak bir meteryal kulanarak açın ve işte size otomatik tohum atıcı."
Ayrıca az miktarda şekerin sanirim toprağada tohumada bir zararı olmaz saniyorum . Hatta faydası olacağını dahi dusnuyorum. Tohumlar toprakla buluşur buluşmaz sprey seklinde su puskurten bir aparatla ekilen tohumlar azar azar gun icnde 2 3 kez sulanırsa hem gerekli nem elde edilmiş olur hemde seker erimiş olur.
Umarım faydalı olur bu bilgi
saglıcakla kalınız ve yeşili bol bir Dunya da yaşmak dileği ile;

triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön