View Single Post
Eski 21-12-2009, 23:29   #161
delphin7
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 35
Merhabalar,

önemli olan memleket ormanlarinin artmasi ve gelecek nesillere saglikli olarak ulastirilabilmesi, tabii ki bu ülkenin vatandasi olan her bir bireyin hakki yenmeden.

Sanirim buradaki herkes de ayni görüste.Ben burada genel konusuyorum su **** bu sahsin aldigi tarla **** arazi icin bir yorum yapmiyorum lütfen yanlis anlasilmasin. Birinci yazimda da belirtmisdim.

Asil problem surada;

Devlet **** o an ki zamanin hükümeti yagmalanan yakilan heba edilen ormanlari yapana ödül verir gibi tapu dagitmis.Özellikle Ege ve akdenizdeki orman köylerin cogunun durumu bu. Bu tapu dagitilan arazilerde Tüm milletin hakki yok mu?

Oguz bey diyorsunuz ki;

"Sizin Kürşat bey olduğunuzu nasıl Nüfus Kağıdınız belirliyorsa, Bir arazinin orman mı ? Tarlamı ? Arsa mı olduğunu Türkiye Cumhuriyetinin Tapu dairesinin vermiş olduğu Tapu belirler."


Verilen bu tapular hakka hukuka evrensel degerler ve vicdana uygun olarak mi verilmis yoksa oy kaygisi ve sahsi cikarlar ugruna hükümetler bu is ile görevli daireleri baski altina alip peskesmis cekilmis.Eskiden verdikleri bu tapular ne derecede dogru asil problem burada!

ayrica;

"Arazi alacak olanlar Tapuya gider araziyi orada yapılan işlem ile satın alırlar. Tapu belgesinde de bu arazi ormandan açılmıştır veya eskiden bu arazi ormandı diye birşey yazmaz."

Bizde zaten Türkiye cumhuriyetinin tapu dairelerinin zamanin hükümetlerinin oy telasi yüzünden acilip yagmalanan heba edilen orman arazilerine tapu dagitilmasina karsiyiz. Simdi olup bitmis herkes tapusunu almis,ama gecmisde birtakim yanlisliklar ve haksizliklar yapildigi icin hala bir sonuca baglanamamis, adate kanayabn bir yara gibi!

Tapu dairesindeki görevlinin degil problem, yukaridan emir geliyor adamlar meclisde kanun degistirerek yapmislar bu isi senelerce sevgili Hayrettin Karaca da cok parmak basar bu konuya ülke ormanlarina Türkiye cumhuriyeti hükümetlerinin aldilari karar ve yasalar kadar hicbirsey zarar vermemis, verdikleri tapularda ortada tam bir kargasa ve kaos!


ama o tapu dagitma ortaminin kargasasinda ormani yakip yikan yagmalayan bircok kimseyede tapu verilmis ne olacak bunlarin durumu? Yeniden bir kadastro gelip kontroll ettigi zaman bu adamlar eyvahhh diye bagirip cagiriyorlar.


davasinda hakli olan bircok insanda var muhakak!

Zamanin oy tüccari hükümeti sana tapu vercegim demis yagmalanan ormani hakki hukku hice sayarak parsel parsel dagitmis.

Ha buranin eskiden orman olmadigi tapuda yazmiyor diyorsunuz yazarmi yaa.
Cünkü danisikli dövüs bu, alan memnun satan memnun. bir taraftan yakip yagmalayan diger tarafdan ülkeyi yönettigini idda edip günübirlik hedefler yüzünden ülkeyi heba eden anlayisdaki insanlar.

ama ne oluyor gün geliyor devran dönüyor. hak adalet yerini buluyor. Kimin dogru kimin yalan oldugu ortaya cikiyor,

orman acmasi bircok tarlalar ya göc sonucu ya erozyon sonucun ya ekomoik getiris olmamasi sonucu ekilecek bir deger olmaktan ciktigi icin, orman kendi hakkini sürgünleriyle fideleriyle disiyle tirnagiyla aramaya cikiyor. Bir bakiyorsunuz benim tarlam, tapusu bile var diyen adamin tarlasinin ortasindan fideler sürgünler birere birer fiskirmaya basliyor. Orman hakkini tekrardan kendi eller ile aliyor.

Keske hersey yukarida anlattigimiz gibi kolay, problemsiz, kendi dogal haliyle olsa ve cözüm bulunabilse!

Fakat gercekde durum cok vahim ve karisik özellikle bati bölgelerinde suclu sucsuz hakli haksiz icice girmis kördögüm olmus.Simdi burada ne oluyorsa arada magdur olan zamaninda devletine güvenen binlerce yüzbinlerce insana oluyor. Bunlarin sorunu diger insanlarin hakki yenmeden nasil cözülecek,
Gecmiste yapilan yanlisliklar yapanin ve yaptiranin yanina kar olarak kalmadan
nasil bir yol bulunacak



Sanirim tarafsiz hem halki üzmeyecek hemde gecmisteki yanlisliklari düzeltecek adil bir bakis acisi, mantikli ve dogru cözümler üretmek lazim. Eger tarlasi gecmiste orman acmasi olan simdi adete kücük bir korulugu dönüsen **** icinden sürgünler cikan arazilerdeki agaclara ne devlet nede tapu sahibi olan insanlar dokunacak, orman olarak tescil edilecek ama mülkiyet hakki tapu sahibi kisi yani vatandasda kalacak. Yani sahislarin tapulu kendi ormani olacak alip satabilecek ama orman haricinde hic bir amac icin kullanamayacak.

Umarim magdurlarin magduriyetini giderecek hakli ve adeletli cözümlere ulasiriz. Ülkemiz bügünü ve yarini icin...

sevgiyle,
Kürsat Metin

delphin7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön