View Single Post
Eski 21-12-2009, 22:43   #17
gurbik67
Ağaç Dostu
 
gurbik67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2008
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 868
kestane şekeri yapmak için;
iyi yıkanmış kestanenin kabuklarını soymayın.
bıçak ile kestanenin kabuğunu (şerbeti içine çekmesi için) ortalama 1 cm kadar bir kabuğu alın.
kompostoya(hoşaf) katılacak miktar kadar şeker içinde yarım saat kadar kaynatılır.
( yemek için uzun süre bekletilecekse içine limon suyu ilave yapılmalı)
isteğe bağlı olarak kestane tadı almak için bir kaç damla gül suyu şerbete damlatılır. buna dikkat edilmelidir fazla dökülmemeli.
ocaktan indirilen kestane soğumaya bırakıldıktan sonra kabuklarından bıçak yardımı ile çıkarılır.
bu seferde tekrar kaynatılacak olan şuruba biraz daha şeker (ilk şuruba katılaının birebiri kadar) ilave edip kaynatılır ve soyulmuş kestanenin üzerine ılık şekilde dökülür.
bir kaç gün sonra şerbetten çıkarılan kestaneler bir kaba alındıktan sonra yenmeye hazırdır. şurubu kesinlikle çok şekerli ve katı yapmayın.

gurbik67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön