View Single Post
Eski 20-12-2009, 20:42   #15
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Alıntı:
Sayın Oğuz Karsan
Benim Assos ile Babakale arasında yazlığım var. Yazınızı çok dikkali okudum: Bundan sonra denize girerken daha dikkatli olacağım. Bu konuyu Babakale'de balıkçılık yapan Cengiz Kaptan ve Ural otel sahibi Mustafa beyle de konuşacağım. Yanı bu olay devamlı mı oluyor yoksa size mi rasgeldi. Çünkü 1982 den beri oralarda denizle iç içe yaşıyorum. Böyle bir vaka hiç duymadım. Size geçmiş olsun diyorum. Bir daha başınıza gelmemesini diliyorum.
Sn. Remzi Sarıoğlu yazınızı ancak farkettim. Özür dilerim.

Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim. Babakalede neredeyse 30 yıldır denize girerim. Böyle bir şeye ilk defa rastladım. Mübalağa yapmıyorum hayatımda hissettiğim en büyük fiziksel acıyı yaşadım. Ayvacığa kadar zor dayandım. Tarifi olmayan birşey sanki etinize kızgın ütü basmışsınız gibi. Ve inanın bazen hala sızlıyor. Uzunca bir sürede lekesi geçmedi.

Balıkçılar da ilk defa böyle birşeye rastladıklarını söylediler. Sanıyorum ben ilk vakayım. Bölge çok çeşitli su altı bitkilerini barındırıyor. Bir kere de Gelibolu, Bolayırda bulunan Bakla burnundaki Fenerin altında benzer bir olay başıma gelmişti ama o olay bu kadar acı vermemişti.

Yeri tam olarak şöyle tarif edeyim. Babakale limanının sonunda bulunan ve yukarıdaki mezarlığa giden patika yoldan tırmanınca 5oo m sonra aşağıda sığ taşlar ile dolu olan turkuvaz rengi bir alan vardır. Yüzünüz Midilliye dönük olarak biraz soluna doğru giderek deniz kıyısına inerseniz(eğer giderseniz, dikkatli gidin sarp ve dikenli bir yoldur) taşlığın bitmeye başladığı yerin baş tarafı.

İnşallah bir daha kimsenin başına gelmez.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön