View Single Post
Eski 19-12-2009, 23:51   #160
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Alıntı:
sayin Oguz bey google da ormanlarin durumunun son 50 yilini göstermedigi acik ve asikar. O zaten biliniyor..

benim orda vermek istedigim mesaj ise analiz yapilabilir gecmisteki durumunun nasil olabilecegi kestirilebilip tahmin edilebilir idi.Tabii ki ben kesin su tarihlerde böyleydi demiyorum. bir yanlis anlasilma oldu sanirim

Sn. delphin7,

Sizin Kürşat bey olduğunuzu nasıl Nüfus Kağıdınız belirliyorsa, Bir arazinin orman mı ? Tarlamı ? Arsa mı olduğunu Türkiye Cumhuriyetinin Tapu dairesinin vermiş olduğu Tapu belirler.

Arazi alacak olanlar Tapuya gider araziyi orada yapılan işlem ile satın alırlar. Tapu belgesinde de bu arazi ormandan açılmıştır veya eskiden bu arazi ormandı diye birşey yazmaz.

Kadastronun görevi Kanunlar ile belirlenen işlemleri yapmaktır.Tapulanacak arazinin durumunu tespit etmek ve tapuya bildirmektir. Tapu da bu bilgiler ışığında yine kanunlar ile belirlenmiş görevini icra ederek tapu belgesini düzenler.

Kadastro ve Orman Kadastrosu' nun yapılma amacı zaten bellidir. Arazinin durumunu araştırarak ortaya koymak ve mülkiyet durumunu belirlemek. Orman olan ve olmayan yerleri ayırmaktır. Bütün bu işleri yapmak için maaş alan binlerce memur vardır.

Ayrıca bir araziye tapu vermek için bir sürü işlem, tutanak, komisyon ve yetkili imza gerekir. Yani tapulama işi kazayla olmaz.

Özetlersek, bir tapu dairesinden, bir arazi alırken evveliyetını araştıramayız. Bu araştırmayı millet adına kadastro ve tapu daireleri yaparlar ve bu iş için maaş alırlar. Bu iş için maaş alan binlerce memur var. Eğer, Orman olan araziye tapu verilmişse, bu bir suçtur. Önce bu suçu işleyen kişilerden hesap sorulması daha mantıklıdır. Bunun için de,

Muhtar,
Köy ihtiyar heyeti,
Kadastro tesbitini yapanlar,
Tutanakları imzalayıp askıya çıkaranlar,
Askı süresinde itiraz etmeyen görevliler,
Askıdan sonra onaylayan amir,
Askıdan sonra onaylayan Orman idaresi ve yetkilileri,
Orman kadastrosu ayrı geçmişse,
Orman Kadastro komisyonu ve üyeleri
Kadastro tutanaklarını imzalayanlar,
Kadastro tutanaklarına itiraz etmeyen orman görevlileri,
Tapuya evrakı sevk eden kadastro yetkilisi,
Tapuyu düzenleyen tapu elemanları
İmzalayan daire müdürü
Yine onaylayan mülki amir.

Benim bildiğim kadarıyla bir tapu düzenlenmesi için geçen süreç bu. Yani orman olan arazi birisine tapulanmışsa ve ben de ondan araziyi tapudan almışsam önce bu kişiler görevlerini yapmamışlar veya yanlış yapmışlardır.

Vatandaşa verdiğin tapuyu iptal etmekle bütün bu saydığım kişilerin yaptıkları yanlışı düzeltemezsin.

Bu mantıkla ormanları çoğaltamaz, azaltırsın.

Görevlerini yapmamış veya yanlış yapmış Bir sürü kişiye de boşuna maaş ödersin. Onlar yan gelip yatar maaşlarını alırlar.

Yaptıkları hataların sonucunda haksız bir şekilde iptal edilen tapular yüzünden A.İ.H.M' de Türkiye Cumhuriyeti milyarlarca dolar ceza ödemeye mahkum olur.


Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön