View Single Post
Eski 18-12-2009, 13:02   #157
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Alıntı:
Bu cok uzun bir konu iki tarfinda hakli oldugu noktalar var. tam bir arap sacina dönüsmüs cirkefli bir konu.

orman kenari veya yakinindan yer alanlar veya almak isteyenler. Bulunduklari bölgenin eskiden orman olup olmadigini, gecmisten günümüze nasil tahrip edildigi en rahatlikla google earthdan görüp gercege yakin analiz edip analyabililer..Tabii olaya tarafsiz ve vicdani bakabilmeleri kaydi ile..
Sn. delphin7, Google Eatrth' den yakın zaman görülebiliyor(3-5 sene) oysa orman 50 yıl öncesinin haritalarını ortaya çıkarabiliyor.


Alıntı:
Tapu iptal davalarını çoğu orman kadastro komisyonlarının aplikasyonu sonucu tespit edilebiliniyor.İlanla birlikte tapu iptali davası açılacak parsellerin listesi ve ormanda kalan miktar işletme müd. bildiriliyor ve davalar o yıl açılıyor
Sn. ercan35,

Hata mutlaka olacaktır, olabilir. Esas düşündürücü olan tapu iptal davalarının sizin bahsettiğiniz şekilde açılıyor olmaması.

Bir alana tapu verebilmek için gerekli kanuni prosedürü herkesten iyi bilirsiniz. Tabi bir sürü evrak, tutanak ve komisyon oluşturulduğu da malumunuz. Kadastro komisyonlarında orman idaresinin görevlilerinin bulunduğu da bir gerçek. Bir de Orman ve Mülkiyet kadastrosu ayrı ayrı geçen yerler var. Böyle olunca bürokrasi daha da artıyor.

Ve diyelim ki bir yanlışlık oldu. Bu yanlışlık yapılma ihtimaline karşı, kanunlarda makul süre içerisinde düzeltilebilmesi için konulmuş bir sürü madde var. Yani yanlışlığı hem kadastro tesbitinde hem komisyon tutanaklarına itiraz suretiyle askı süresi içerisinde, hem de on yıl içerisinde düzeltilebilsin diye maddeler konmuş.


Orman ve hazine. İşte tapulu arazilerin korkulu rüyası. Nasıl olsa biz devletiz istediğimiz zaman, istediğimiz şekilde hatamızı telafi edebiliriz mantığıyla düşünüyor olacaklar ki; Yukarıda bahsettiğim itiraz sürelerinde görevlerini yapmayan bu ikili, Yıllar sonra istedikleri yerdeki tapuyu orman olsun veya olmasın, kanunun kendilerine tanımış olduğu haksız yetkiyle ve onlarca bahane ile iptal edebiliyorlar.

Tapu iptal davalarında orman idaresi veya hazine paslaşmak suretiyle 25-30 hatta 40 yıllık tapulara ve hatta orman kadastrosu geçen arazilere bile dava açabiliyor. Devletin bu ikilisine çoğu zaman yargı da taraf oluyor. Bu haksızlık, vicdansızlık, görevi ihmal değil mi?

Hele orman iddiası ile dava açılan arazi bir kaç kere tapudan satılmış ve orman ve hazine yine ses çıkarmamış ise görevi suistimal değil mi?


Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön