View Single Post
Eski 26-11-2006, 21:22   #17
emingültekin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ateş Öztan
Hünnabı ben de eskiden beri bilirim ve yemesini severim.
Acerpalmatum'un yazdığı ceviz büyüklüğündeki hünnapları ilk görünce çok şaşırdım. Bunlar dev gibi bir şey. Benim çocukluğumdan beri bildiğim hünnaplar zeytin büyüklüğündedir. Büyük olanlar ithal olabilir mi? bilmiyorum.
Ben de fidanını almak istedim. Bulamadım. Bir gün evimin karşısında bir bahçede olduğunu öğrendim. Yaklaşık 3 metre boyunda yaşlı ve bakımsız bir ağaç olmasına rağmen meyvaları boldu. En ilginci dibinde bir sürü genç fidan olmasıydı. Geçen sonbaharda buradan üç adet fidan söktüm saksıya aldım. Bu yıl sadece bir adet hünnap verdi.
Hünnap ağacı aşırı dikenli bir yapıya sahip, bu nedenle meyvası için çok fazla yetiştirilmiyor olabilir. Bahçede hala bir sürü genç fidan olması gerekiyor. Meyvaları yeni bitmek üzere 1-2 ay sonra çok arzu edenlere oradan sökebilirim.
Sayın Ateş Öztan,

Merhabalar, bende Sapancadaki bahçeme binbir zahmetle edindiğim hünnap fidesi dikmiştim ancak otları biçen tırpancı maalesef hünnap fidemi uçurmuştu. fide kesim yerinin altından da patlamamış kurumuştu. Size zahmet bu fideden varsa bana da ayırın İstanbulda iseniz gelip alabilirim veya kurye ile de elime ulaşabilir. teşekkürler
Saygılarımla

emingültekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön