View Single Post
Eski 26-11-2006, 17:27   #2
turunç
Ağaç Dostu
 
turunç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,032
Tourkana; öncelikle hoşgeldiniz. Bonsai ile ilgilenmeniz çok hoş. İnsanı dinlendiren ve mutluluk veren bir hobiye ilk adımı atmış oldunuz. Tohumlarınız konusunda ise benim editörlerimizden ve benden deneyimli üyelerimizden edindiğim tecrübe maalesef sizi üzebilir. Zira bildiğimiz şu ki; bonsai tohumu diye birşey yoktur. Daha önce işlenmiş ve çok yazılmış bir konudur. İsterseniz forumlarda aratın, mutlaka daha önceki yazılanlara ulaşırsınız.

Bonsai; kısaca ağaçlara çeşitli teknikler uygulayarak (budama, telleme, yaprak küçültme vb gibi..) olduğundan daha yaşlı göstererek küçük bir saksıda yetiştirme sanatıdır. Bu işlemlerle bir çok ağaç ve çalı türünü bonsai yapabilirsiniz. Çok kullanılan ve bilinen bonsaiye uygun ağaçlar; kabaca çam türleri, acer' ler (akçaağaç), ulmus, juniperus, ligustrum, ateş dikeni aklıma ilk gelenler..

Bonsaiye merak saldınız ve bunu hobi olarak yapmayı düşündüyseniz size elimizden gelen yardımı yapabiliriz. Bunun için ilk olarak tohumdan ağaç yetiştirip yeterince kalın bir gövde oluşturduktan sonra bonsaiye başlamak ömür törpüsüdür diyebiliriz Bu sebeple yetişmiş fidanlarla işe başlamak en uygunudur. Böylece bonsaim olsun diye yıllarca bekleyip usanmazsınız. Şimdilik bunlar sadece öneridir. Tekrar hoşgeldiniz. Saygılar...

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön