View Single Post
Eski 17-12-2009, 09:29   #14
yasarugur
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Bire bir şurup ölçüsü iyidir aslında ama "Şeker karamelize oluyor " dediğinize göre ateş harlı geliyor demek,şurup kaynama noktasına geldiğinde ateşi neredeyse sönecek kadar kısın iki saat kadar kaynatın,fokur fokur kaynamasına hiç gerek yok kaynıyor gibi olsa yeterlidir ,sonra da kestaneler tencerenin kapağını hiç açmadan sabaha kadar şurubun içerisinde kalsın.Eşimle biz, denemelerimizde oldu mu olmadı mı diye tencerenin kapağını sık sık açıp kapatığımız zamanlarda hep başarısız olmuştuk, kestanelerin bazıları şurubu içine çekmemişti ama ne zaman ki tencereyi rahat bıraktık ,kestane şekerleri o sakin ortamda her zamankinden güzel olmuştu.

yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön