View Single Post
Eski 16-12-2009, 14:45   #55
çekirdek
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Taş işciliği zor
Her işci aynı yapmıyor, ve her duvar tipi de aynı değİl ama benimkiler; bir taşı istedikleri boyuta getirdikten sonra da dakikalarca kare haline getirmek için, bir santim, bir santim daha için çekiçleyip duruyorlar.. Kendimi zor tutuyorum, 'yetiversin kardeşim' dememek için, işverenim ya.. İşi baştan sıkı tutmam, gevşetmemem lazım ya.. Başlarında oturup izlerken çok gülüyorum halime. Hem ki benimkini, müdahele edip durmuyorum diye biraz daha gevşek tutarak yapıyorlar biliyorum.

Taşı bulmak ve taşımakla anlaştığım kişi taşları oradan buradan bulup toplayarak, kendine ucuza gelecek şekilde taş getiriyor. Çürük ya da kullanımsızları getirmiyor ama cillop ta değil getirdikleri. Olsun, cillopları sevmiyorum zaten, şımarıklık gibi geliyor bana. İlle de en mükemmeli istemek.. İyileri ön yüze kullanıyoruz, kötüleri araya dolumda kullanıyoruz.
Böylece ara dolumlar için bile iyi taş, taş ocağından gelme olmamış oluyor. Böylece ara taşların oluşumu için harcanacak mazot atıklarından, bir tepenin yok olmasına katkıdan kurtuluyorum.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön