View Single Post
Eski 15-12-2009, 23:00   #65
incikarsan
Ağaç Dostu
 
incikarsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 130
Bizzat sahit oldugum birkac uygulamadan da ben bahsetmek istiyorum.

Adana`da oturan bir okul arkadasim lise caglarinda iken koluna kaynar agdanin dokuldugunu, apartmanlarinda oturan Amerikali bir doktorun kolunu yikadiktan sonra yanik yeri tamamen balmumu ile kapladiigini , balmumu alindiktan sonra kolunda iz bile kalmadigini soylemisti. Ancak balmumunun icinde pudradan bahsetmemisti.

Bunlari da tarafimdan denenmis bir bilgi olarak sizlerle paylasmak istiyorum.

Televizyonda zehirli bocek sokmalariyla ilgili bir program izliyordum.Programdaki uzman doktor "Evinizde enjektor bulundurun.Bocek soktugunda enjektorun agzini sokulan yere dayayin ve birkac kez vakumlayin,zehiri enjektore cekin" demisti.

Gercekten birgun bahcede otururken esim aniden "Beni birsey soktu" diyerek aciyla ensesini tuttu.Hemen evden ecza dolabindan enjektoru kaptigim gibi yanina gittim.Sokan bocegi goremedik ama ensede bakla kadar bir kabarti olusmustu ve agriyordu.

Enjektoru doktorun tarif ettigi gibi uyguladim.O bakla gibi kabarti icine dogru coktu,enjektore bir miktar sivi geldi ve agri aninda yok oldu.

Kardesimin esini akrep sokmustu. (Gece uyurken sokuldugu icin ne gibi bir bocek tarafindan sokuldugunu anlayamamis,ancak cok sancidigini sabaha kadar sanci nedeniyle uyuyamadigini soylemisti.)Sonra akrep yakalanip icabina bakildi.

Bana geldiginde birkac gunluk mesele olmasina ragmen eli hala sis ve sanciyordu.Bolca bir pamugu Isvec Surubu ile iyice islatip elinin uzerine koydum,bir bezle de elini sardim ve eline bir poset gecirdim.

Sabah kalktigimizda sis tamamen inmis,Elinin derisi sisin aniden inmesi nedeniyle kurumus elma gibi burus burus olmus ve agri tamamen dinmisti.

Yine bir aksam esimi tabanindan o cok buyuk arilardan biri sokmustu.Esim ayagini bir kova suya sokup agriyi dindirmeye calisti ama dindiremedi tabii.Yine enjektor uygulamasi ve ardindan Isvec Surubu.Kisa bir muddet sonra uykuya daldi vesabah uyandiginda en ufak bir agrisi bile yoktu.

Tip fakultesinden bir prof "Hastahanelere kangren olaylari en cok su nedenlerle gelmektedir" dedi.

1) Acik yaralarda tenturdiyot kullanilmasi (dokulari yakrak olumune sebep oluyor,beslenemeyen doku kangrene donusuyor)

2)Yaralarda~acik yara olmasa dahi~ oksijenli su kullanilmasi (yaralarin ustune dokuldugunde olusan kopukteki minnacik kabarciklar kilcal damarlari tikayip o bolgedeki dokunun beslenmesini engelleyip kangrene neden olabiliyormus)

Dustunuz ve deriniz siyrildi.Sadece temiz su ve sabunla bolca yikayin (Prof un onerisi)ve ustunu cinko pomat ile tamamen sivayin,gazli bezle ortun.Birkac gun su degdirmeyin.Daha sonra yikansaniz dahi pomati temizlemeye calismayin,pomatin azaldigi yerleri tekrar pomat surerek takviye edin,ustunu ortun.Yaraniz kabuk dahi baglamadan alttan yeni deri gelerek iyilesecektir.

Tecrube ile sabittir.Olay benim basimdan gecmistir.

Saglikla kalin..

incikarsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön