View Single Post
Eski 14-12-2009, 14:25   #6
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn limon, bundan çok uzun yıllar önce öğrencilik yıllarımda, bir gazetedeki tarif üzerine kestane şekeri yaptığımı hatırladım sayenizde. Sizin yöntemlerden farklı yapmıştım. Önce çok iri olmayan orta boy kestanelerin üzerini hafifçe çizip, kömür sobasının üzerinde biraz tutmuştum( tam kebap olmadan). Bu işlemi hem kabuk kolay soyulsun diye hem de ön pişirme için yaptım. Daha sonra kestaneleri güzelce soyup, yayvan bir kap içine koymuştum. Ardından başka bir kap içerisinde (ölçüsünü tam hatırlamıyorum şimdi) şerbeti için şekeri ve vanilyayı birlikte kaynatıp ılıması için bekletmiştim.

Kitaptaki tarife göre, şerbeti tepsi üzerine dizilmiş olan kestanelerin üstüne ekleyip 15 dakika kaynatıyorsunuz. Daha sonra kenara koyup bırakıyorsunuz. Bu kaynatma işi 3 gün boyunca 15'er dakika devam ediyor. Son kaynatımdan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Unutmadan kullanacağımız kap sığ ve geniş olacak, kestaneler üst üste gelmeyecek. Kaynama esnasında tepsi üzerindeki şerbetleri bir kaşıkla kestanelerin üzerine gezdirin ve kestanelere dokunmayın. Yoksa dediğiniz gibi parçalanır.

Ben yaptıktan sonra doyasıya yemiş ve ardından kalanları alüminyum folyalara tek tek sarıp, gelen giden arkadaşlara hazır kestane şekeri diye okutmuştum


Düzenleyen Lonicera : 14-12-2009 saat 14:59
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön