View Single Post
Eski 25-11-2006, 20:51   #16
kürşad
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
bizde de bir kitabı vardı bir ara.
2 türden fiyatı diğerinden çok olan ve tutulanı c.ovata.
denizli civarlarındaki bölgede c.ovata ağırlıkta diğer bölgelerde de c.spinosa daha çoktur.
meyveleri 1-3 mm-3-5mm-5-7mm gibi boylanıp ayrılmaktadır.
eğer ki fiyatı iyice düşük olup 10mm gibi boydaysa da ezmesi yapılmaktadır. ege bölgesinde hangi şehir olduğunu hatırlamıyorum kooperatifi kurulmuştur.
elde edilen mamül işlenerek daha çok döviz girdisi sağlanmaktadır.
bir kişi bir günde yaklaşık 12 kg toplayabilmekte ve kg fiyatı 3-4 dolar civarındaydı.
yatırımınızı yaparken işçi maliyetinin yüksekliğini iyi hesaplayın.
dikkat ederseniz insanların başka gelir getirisi olmayan bölgelerde yani kıraç ve kırsalda yetiştirilmesini öneriyorlar.
50-100 gr civarında ambalajdan yukarıya doğru ambalajlama yapılıyor. salamura suyunun içinde. istanbul izmir istikametinde gidenler küçükkuyuda nusratlı rampalarında bu bitkiden bol bol bulabilirsiniz.
madem ki bi canlının işkembesinden geçmesi gerekiyor tohumları ineğin birine yedirmeyi deyeyin derim.
yediklerini tam öğütmediği için inek gübresi soğuk gübre tabir edilen gübredir. ineğin gübresini de sulayınca muhtemelen çıkacaktır.
ineğimiz olsaydı ben denerdim
ayrıca budaması da kökteki birkaç dal dışında traşlama tüm dallar kesilerek veya bir çoğu kesilerek yapılıyordu yanlış hatırlamıyorsam
35 metre civarı derine kök atıyor.
meyveleri de karpuz gibi oluncaya kadar beklenmiyor. hasat sonu bahçeden çıkamayabilirsiniz, günde toplanabilecek meyve miktarıyla kaç günde bir hasat edileceğini hesaplayıp işçi sayısını iyi hesaplamak iyi olur.
şu an bir işçi yevmiyesi burada 15-20 ytl den başlıyor.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön