View Single Post
Eski 14-12-2009, 12:30   #3
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
İlk denemem çok başarısız olmuştu. Kestanelerin kabuklarını çizip biraz haşlamıştım. Haşlanan kestanelerin kabuklarını soyup, hazırladığım bire bir ölçüsündeki şerbetin içine salıp, olmalarını beklerken, şerbete giren kestaneler kaskatı kesilmişlerdi. İlk deneme oldukça başarısız oldu.

Arada bir kaç başarısız denemeden sonra, geçen hafta iç kabuğu girintili çıkıntılı ve çok tüylü olduğu için iri Kestanelerden vazgeçip, kabuğu çok kolay soyulan küçük kuzu kestanelerinden yapmayı denedim. Bu sefer çok güzel olacağından eminken, şerbetin içinde bırakıp başka bir işe dalınca, "Kestane Krokanı" yapmış oldum.

Dün akşam yine iri cinsle deneme yapmaya karar verdim.(Satılanlar oldukça iri oluyor) Kabuğuyla haşlarken rengini çok bozuyor diye bu sefer çiğken dış kabuklarını soydum ama iç kabukları çok tüylü ve soyulması imkazsızdı. Çok hafif haşlayınca tüylü kabuklarının kolay soyulacağını düşündüm. Ancak kestaneleri boyayan meğer iç kabuklarıymış. Ama sıcak suyu gören kabuklar tahmin ettiğim gibi çok kolay soyuldu. Şekeri görünce şertleşecekler diye öncesinde biraz daha suda haşlamaya karar verdim. Bu sefer de kestaneler dağılmaya başladılar. Hemen şekerini eklemedim ama bir tane bile sağlam kestane kalmadı, hepsi kırıldı. Ama lezzeti aslına en yakın olan denemem oldu.

Bir dahakinde başaracağıma inanıyorum. Aynı şekilde kabuklarını çiğken soyacağım, daha az haşlayacağım. Şerbeti ayrı bir yayvan tencerede hazırlayıp kestaneleri kabak tatlısı yapar gibi tek sıra halinde düzgün yerleştirip hiç kaşıkla karıştırmayacağım. Sanıyorum sonuç tamam olacak.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön