View Single Post
Eski 13-12-2009, 00:19   #7
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Yeni Kaktüs ve Sukulentlerim.

Bugün oğlumla Tansaş'a gittik. Hemen giriş kapısında bulunan kaktüsler arasından, kendi küçücük, yeni sürgünleri daha da küçük bir kaktüsü çok beğendim ve hemen aldık.

Akşam saatlerinde yine birlikte Koçtaş'a gittik. Oradan üç adet kaktüs ve sukulent aldık. Sukulentlerden birisi aloe aculeata cinsi, diğeri ise titanopsis.

Titanopsis iki saksı vardı. Her ikisi de tomurcukluydu. Hangisini alacağım konusunda kararsız kaldım. Sonra iyice incelediğimde bir tanesinin iki ayrı köklü olduğunu gördüm ve onu aldım.

Kasada tomurcuğu gören kasiyer ise "ben bunu görmemişim, çiçek açacak!" deyince ben bir tane daha var dedim. Bunun üzerine kasiyer bayan benim işlemimi bitirir bitirmez kaktüs bölümünden titanopsis almaya gitti.

Diğeri ise yaklaşık kare şeklinde büyüyen ve köşeleri dikenli olan bir kaktüs cinsi idi. Kaktüslere bakarken bir sukulentten birkaç gün önce koparak düşmüş yaprak gördüm ve sitede "toprağa bırakın tutar" önerilerini denemek amacıyla aldım.

Kaktüsleri eve getirdikten sonra bir kaktüs köşesi oluşturma fikri aklıma geldi. Evde yaptığım araştırmada bir parçası eksik olduğu için kullanmadığımız mikser setinin rendesine ait alt bölmenin bu iş için uygun olduğuna karar verdim ve evde bulunan bir sempervivum ilavesi ile mini bir kaktüs bahçesi yaptım. Ekimi yaparken titanopsis in bir yaprağı kırıldı onu da deneme amaçlı olarak toprağa ektim.

Fotoğraflar geliyor.


Düzenleyen skaraca : 13-12-2009 saat 12:04 Neden: Paragraf-yazım hatası
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön