Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 12-12-2009, 01:42   #460
orcanöbekçi
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2007
Şehir: kuşadası-aydın
Mesajlar: 225
Sayın rusensesli,
Biliyorsunuz matkap aşısı literatürde bulunan ve yıllarca denenmiş bir aşı değil.Bunu biz
yaparak deneyerek bize en kolay aşı yapma olanağını verecek son hailini bulmaya çalışıyoruz.Benim ilk yaptığım matkap aşılarım yaklaşık bir cm kalınlığında +,- 2 mm olacak şekilde ve üç cm derinlikteydi.

Ama gördüm ki aşı yaptığım ağacı yaralıyorum derinlik için buradan bir cm yi geçmemesi için yapacak arkadaşlara bilgi yazdım.Özelliklede deliği aşı yapılacak yere, diyelimki yere dik büyüyen bir fidana aşı yapıcaz en fazla otuz derece açı ile delmeliyiz.

Deldiğimiz delik ise saadece aşı dalını tutacak kadar derinlikte yani en fazla bir cm veya daha az olmalı.Aşı yapılacak yere dik delik açarsak,bitkinin beslenme yollarını kestiğimiz için ağaç öncelikle kendini iyileştirmek için uğraşıyor.

Bu yüzden aşılarımızın tutma oranı düşüyor.Bu bilgiler ışığı altında aşılarınızı yaparsanız tutma oranı yüksek olacaktır.Neticeleri de buradan herkesle paylaşırsanız seviniriz.
Bu baharın PAÇALI MATKAP AŞISI yapıcam,yaptıktan sonra buradan fotoğrafları ile yayınlıycam. Bakalım onun neticeleri nasıl olucak.Size email göndericem ama düşüncelerimi buradan paylaşmam gerektiğini düşündüğüm için size buradan cevap yazdım.
Sevgiler sunuyorum.

orcanöbekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön