View Single Post
Eski 11-12-2009, 19:49   #36
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Bu başlıkta yazacaktım, unutmuşum.

Kök kanserine sebep olan patojeni önleme kabiliyetine sahip bilinen tek bakteri Agrobacterium radiobacter. Bionem'in içeriğinde olan PF bakterisinin böyle bir işlevi olduğunu kanıtlayan tek bir literatür dahi yok. Geçmişte bu konu tartışıldığında bionem satıcısından literatür rica etmiştim. Verdikleri alakasız çıkmıştı.

Orijinal olarak Agrobacterium radiobacter bakterisinin K84 ismi verilen izolasyonu patojeni baskılayıp engelliyor. Ancak, doğal bir izolasyon olan K84'ün bir zaafiyeti ortaya çıkmış. Zaafiyet de bu izolasyonun zaman içinde patojene plazma transferi yapması, bunun sonucunda da patojenin radiobaktere karşı direnç geliştirmesiymiş.

Bunun üzerine K84 üzerinde genetik bir değişiklik yapılmış. Bu değişiklik bu günkü GDO tartışmalarına konu olan genetik değişiklikten biraz farklı. Bakterinin DNA'sına herhangi bir şey ilave edilmemiş. Sadece, DNA'da plazma transferine sebep olan bölüm silinmiş. Bu haline de K1026 denmiş. 20 yılı aşkın K84 deneyiminden sonra (ki, K84 ile ilgili çok detaylı insan ve çevre analizleri yapılmış ve herhangi bir olumsuz etki gözlenmemiş) K1026'nın başarılı sonuçlar vermesiyle K84'in kullanımı tamamen durdurulmuş.

K1026'nın kullanımına EPA da onay vermiş durumda. 8-10 yıldır da dünyanın her yerinde kullanılıyor.

K1026 izolasyonunda GDO teknolojisinde çoğunlukla yapıldığı gibi gen transferiyle gen eklemek gibi bir durum yok. Tersine bir grup genin çıkartılarak bakterinin yaşam döngüsünün kısıtlanması var. Bu sayede bakterinin plasma transferi yaparak patojene direnç kazandırması önlenmiş.

Durum bundan ibarettir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön