View Single Post
Eski 09-12-2009, 18:59   #8
petulya
Ağaç Dostu
 
petulya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-09-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 147
kabak çekirdeği unu

Karadenizde, ben Trabzon ve çevresini biliyorum, kabak çekirdeklerini toplarlar, kavururlar, kabuğuyla birlikte öğütüp un haline getirirler buna "gavut" derler, bunu az birazda toz halindeki mısır unuyla karıştırıp, çorbalarda kıvam yapıcı **** bizim bildiğimiz un helvası gibi terayağlı tatlı helva yapımında kullanırlar..

Aslında herşeyin unu yapılır, leblebinin, bademin, arpanın, çavdarın vs..
ve yöresine göre gavut kullanılan o ürünün adını alır gibi...

petulya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön