View Single Post
Eski 08-12-2009, 00:05   #5
shrub
Ağaçsever
 
shrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-12-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 71
Sayın R.Dede Merhabalar,
Çalışmalarınızda başarılar dileyerek sözüme başlamak isterim. Bitkilerin büyüme dönemlerini
ayırdığınız kısmı 1)Tohum çimlenmesi ve gelişimi, 2) Fide Dönemi, 3) Verim Dönemi gibi basit bir sınıflamaya koymanız daha anlaşılır olur. Keza zaten tohumun çimlenmesinden, bitkinin meyve aşamasına geçen tüm(tohum-fide) dönem vejatatif büyüme evresini içine allmaktadır. Bitkinin meyveyi ve tohumu oluşturarak(bazense meyve oluşturmadan tohumun oluşması...) girdiği dönem ise generatif dönem olarak adlandırabiliriz.
Bunun dışında şişelerin içeriklerini net olarak bilemiyorum, ama Kudret Beyin aklında tasarladığı şeyi tahmin edebiliyorum. Kısacası Azot(dal), forfor(döl), Potasyum(bal).. olarak ifade edebilirim herkesin anlayacağı en basit haliyle.
Birde son olarak 3 ayrı bitki, 3 ayrı formülasyon gerekir ki, bu bitkileri yanyana yetiştirmeye çalışmanın pek bir anlamı yok. Her bitkinin gerek tür içi,gerekse türler arası çevre ve besin istekleri farklıdır. Zaten tüm bu bitkilerin vejatasyon dönemleri ve verime yatma periyotları birbirinden ayrıdır. Ayrı ayrı denemenizin sizin için çok daha iyi olacağını düşünmekteyim. Kolay gelsin.
İyi Çalışmalar.

shrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön