View Single Post
Eski 05-12-2009, 16:10   #1
Havuch
Yeni Üye
 
Havuch's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-07-2007
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 8
Evde Tırtıl Beslemek

Öncelikle herkese merhabalar...
Sitenizi internetten böcek besleme konusunu araştırırken gördüm ve hemen üye oldum.
17 yaşındayım ve böyle böcek kertenkele türünden hayvanları gözlemlemek çok hoşuma gidiyor.

Onun için geçenlerde böyle tavan aralarında bulunan örümceklerden 2 tane şeffaf bir kapta beslemek istedim. Sonra çok durgun ve sıkıcı oldukları için bıraktım.

Daha sonra tesadüf bulduğum bir tırtılı o kaba yerleştirdim sonra yaprak attım yemeye başladı hiç doymuyordu sanki sürekli yiyordu.

3 - 4 gün kadar önce okuldan döndüğümde tırtılın yumurta benzeri bir şey çıkardığını gördüm belki de dışkısıydı yaprağın üzerinde ve kaptaki toprakta 50 civarı vardı.

Ertesi gün toprağın üzerinde etrafına ağ gibi birşey örmüştü ve üzerinde de biraz toprak vardı kabın kenarında olduğu için dışarıdan baktığımda görünüyordu.

Şimdi ise o yumurta türü şeyler toprakta hala duruyor. Tırtıl ise biraz bulanık olarak görünüyor ve yemyeşil olan tırtılım siyaha dönmüş şekilde bu konuda hiçbir bilgim yoktur.

Resimlerini de daha sonra buraya ekleyeceğim. Eğer onlar yumurtaysa, onları toprağın üzerinden alıp bir yaprağın üzerine mi koymalıyım?

Hani yumurtadan çıktıklarında o yaprağı yiyorlar ya, bir de tırtılım muhtemelen kelebek oluyor daha rahat olması için ne yapmalıyım?
Biraz uzun oldu ama bu konuda bilgisi olanlar yardım edebilir mi acaba ?

Havuch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön