View Single Post
Eski 26-11-2009, 15:09   #12
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Anadireklerin durumu ile diğer resimler.

Anadireklerin uçları ara tacvan parçası ile birbirine geçirildiğinde seçilen profil kalınlıklıkları yüzünden cıvata takılmadan önce bile sağlam duruyor. geçme yerlerinde tolerans boşluğu neredeyse sıkı geçme gibi. kolayca takılabiliyor ama takıldığında boşluk kalmıyor.

Bunu sağlamak için her boy profili elinde barındıran bir büyük satıcı bulmak ve parfilleri alırken geçme yerlerinde et kalınlığı hesabını da yapmak gerek.

Biz ana direkleri eğimli yaptık, fakat bu ana direkleri de katlanabilir çubuklar şeklinde yapmak da uygun olacakmış. Eğimli yapmasa idik araca yüklerken havaleli bir nakliyeden kurtulmuş olacaktık.

Bu iş aliminyum malzemeden 2 misli daha pahalıya çıkıyor. Demir ağır fakat işlemesi ve bulunabilirliği daha kolay bir malzeme.

Serayı yerine kurduktan sonra tam bir liste yapıp maliyetini dökerim. Halen naylonun ne kadar tutacağını ve kime yaptıracağımızı bilmiyoruz.

Çadırcılar var. Kamyonlara örtü yapan işletmeler. Bunlar sera naylonunu ısı ile yapıştırıp yekpare hale sokuyorlar diye biliyorum.

Eklenen Resimler
     
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön