View Single Post
Eski 21-11-2009, 21:28   #69
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Toplantılar her zaman güzel ama içinde doğanın içinde eğitim olunca bir başka güzel oluyormuş.

Güler Hanım'ın yazdığı gibi Jilber Bey bizi serbest bırakıp "Benim peşimde gezeceğinizi sanıyorsanız aldanıyorsunuz, herkes kendi başına gitsin, doğaya en az zararı vererek bulduğu değişk türleri toplasın, saat yarımda burada buluşalım" deyince, ormana tırmanmaya başladık. Mantar dostları, daha önceden duruma aşina olduklarından daha 2 adım atan başladı fotoğraf çekip, sepetini doldurmaya. İlk başta, oğlumla tamamen umutsuzluğa kapıldık, hiç mantar göremedik. Derken, 5. dakikadan itibaren her adımımızda çeşit çeşit mantar örnekleri görmeye başladık. Çok heyecanlı ve keyifliydi. Meğer mantarlar da çiçekler gibi rengarenklermiş.

Saat yarımda herkes gelmeye ve masalara sergilerini açmaya başladı. Çeşit çeşit, rengarenk mantarlar doluydu her masa. Jilber Bey gelince, iki masaya, diğer masalardan seçtiği türleri yerleştirip, sunumuna başladı. Saymadım ama 20'den fazla mantar türünün özelliklerini tek tek anlattı. (Hepsinin fotoğrafı var, yüklerken açıklamalarını yazacağım)
Mantarları koklamanın önemini anlatarak, bizlere de koklattı. Bazıları çiğ patates, bazıları çürük et, bazıları kayısı gibi kokuyordu. Sadece para kazanmak uğruna, amansız hastalara gramı 20 TL'den satılan mantarın aslında hiç bir şifa verici özelliğinin bilimsel olarak olmadığını anlattı. Çok unutkan olmama rağmen, fotoğrafları düzenlerken gördüm ki hemen hepsinin özelliklerini hatırlıyorum. Bu da hocamızın bizlere bilgileri ve birikimlerini ne kadar güzel aktardığının kanıtı olsa gerek. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Doğada çektiğim macro mantar fotoğraflarını galeride " Mantar" başlığına daha sonra yükleyeceğim. (Çok fazla çekmişim, ayıklamam gerekecek) Fakat toplantı fotoğraflarını ayarladım, sonbahar renklerinin içinde her fotoğraf ayrı güzel çıkmış. Galeride ilgili başlığa yükleyeceğim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön