View Single Post
Eski 21-11-2009, 14:03   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
TEDxBosphorus "Dünyanın Yeni Yolculuğu"

Name:  TEDx.gif
Views: 846
Size:  66.8 KB

İçerik

Dünyamız bir yol ayırımında. Bir yan alabildiğine karanlık ve karamsar; diğer yan en az o kadar aydınlık ve iyimser.

Tüm insanlığın yaşamını derinden sarsıp değiştirme kudretine sahip küresel ekonomik krizler, doğal kaynakların hızla tükenişi, çevre sorunları, iklim değişiklikleri, terör ve savaş tehditleri… Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, IMF gibi yakın geçmişin güçlü kurumlarına duyulan güvenin yitirilmesi… Yol ayrımının karanlık yanında yer alan unsurlar.

Yolun ışıklı, aydınlık tarafında ise, geleceğe iyimser bakmamızı sağlayan, bilim ve teknolojide yaşadığımız inanılmaz gelişmeler bulunuyor. Keşif, icat, inovasyon ve yeni ürün tasarımları aracılığıyla bilim ve teknolojinin insanlık yararına dönüştürülmesi, tarihin hiçbir döneminde bu kadar yoğun ve başarılı olmamıştı.

Bu çelişkiler, tehditler ve ümitler ortamında Dünya’nın yeni rotasını çizmek tüm insanlığın elinde. Bazılarının söylediği gibi, oyunun nasıl oynandığına bağlı olarak, bu yüzyıl insanlığın yaşadığı en refah dolu, verimli, huzurlu ve başarılı dönem de olabilir, her şeyin sonu da.

O zaman Dünya yeni yolculuğunda yanına neler almalı, neleri bırakmalı, neleri değiştirmeli? Kısaca, neler sürdürülebilir, neler sürdürülemez?
Yeni fikirler, değerlendirmeler ve geleceği şekillendirme ihtiyacı hiç bu kadar önemli olmamıştı.

tedxbosphorus.com

Alıntı:
TED, “yaygınlaştırmaya değer fikirler” sloganının ruhuna uygun olarak, TEDx adını verdiği bir program yaratmıştır.

TEDx programı, her türlü sektör ve disiplinden katılımcıları TED konferanslarının benzeri bir deneyimi paylaşmak üzere bir araya getiren, bağımsız olarak düzenlenmiş yerel etkinliklerden oluşmaktadır. TED’in lisansı altında İstanbul Digital Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik, TEDxBosphorus adıyla anılmaktadır.

23 Kasım 2009 tarihinde, Boğaz’ın muhteşem bir köşesindeki seçkin kültür ve sanat ortamında, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilecek TEDxBosphorus, dünyamızı ve tüm insanlığı ilgilendiren konuların çeşitli disiplinlerin ülkemizdeki liderleri tarafından ele alınacağı, çok farklı bir konferans deneyimi sunacaktır.

TED, TEDx programının genel çerçevesini belirlemiş olmakla birlikte, TEDxBosphorus ve diğer tüm TEDx etkinlikleri, bağımsız olarak düzenlenmektedir.

TEDx programı hakkında daha fazla bilgi için www.ted.com/tedx.
tedxbosphorus.com

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön