View Single Post
Eski 17-11-2009, 17:46   #24
A.Şahin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 455
Aşılamanın otsular için de odunsular için de temelde aynı şey olduğunu düşündüğümüzde neden meyve ağaçlarında bi tat karışımı gibi bişey olmuyor da karpuzun tadı kabağa benzediği söyleniyor? Halbuki erik ağacına kayısı aşıladığınızda gelişen kayısı meyveleri hiç te erik tadında olmuyor ya da ayva anacına elma aşılandığında hiç te ikisi arasında bı tat olmuyor. Aynı şekilde kavun anacına karpuz yapılsaydı bu seferde kavun tadı arayacaktık. Bence bu biraz "kabak" kelimesinin olaya karışımıyla alakalı. Hiç sözü geçmeseydi, hiç bilinmiyor olsaydı kimse kabak tadı iddasında bulunmazdı.


Düzenleyen A.Şahin : 17-11-2009 saat 17:47 Neden: imla hatası
A.Şahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön