Konu: Kuru fasulye
View Single Post
Eski 21-11-2006, 09:43   #1
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
KURU FASULYE ( Arnavut Usulü)

KURU FASULYE ( Arnavut Usulü)

Malzemeler 5 kişilik :
1/2 Kg Kuru Fasulye (Dermason)
1Kg kadar kuzu kemiği
1 Adet Havuç
1Adet Patates
1Adet Kuru soğan
1/2 Demet maydanoz
1 çorba kaşığı Salça
Yeterince tuz

Yapılışı : Kuru fasulyeler akşamdan ılık suya islatılır. Ertesi sabah suyu süzülüp yeni ilave edeceğimiz su ile tencertede kaynamaya bırakılır. Diğer tencerede kasaptan aldığımız kuzu kemikleri,birkaç parçaya böldüğümüz havuç patates,kuru soğan (kabukları temizlenerek) ve yıkanmış maydanoz su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kuru fasulyeler ezilmeden tencereden süzgece dökülerek bekletilir 10-15 dk.

Diğer tenceredeki malzemeler önce süzülür ve kemiklerden ayrılır. bir kaşık yardımı ile maydanozlar,havuç,patates,soğan kaynayan suyla birlikte rondodan geçirilerek ezilir.

Kuru fasulye tercihen güveçe alınır ve üzerine rondodan geçirdiğimiz su ile birlikte ve tekrar sıcak su ve bir bardakta su ile açılmış salça ilave edilerek (yeterikadar) pişmeye bırakılır (kısık ateşte) pişme zamanının sonuna doğru tuz ilave edilip bir süre daha pişmeye bırakılır.

Dilerseniz pişme esnasında 2-3 adet kırmızı arnavut biberi de atılabilinir (ezmeden; ezilirse çok acı olur). Yemeğimiz hazır buyrun afiyet olsun.
Bu yemekte hiç bir şekilde sıvı yağ kullanılmaz.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön