View Single Post
Eski 16-11-2009, 11:10   #74
zelish
Ağaç Dostu
 
zelish's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2008
Şehir: Bandırma - Aliağa
Mesajlar: 530
Sn memet,

Bende istediğiniz çıtır kabak tarifinde yardımcı olamayacağım fakat bulduğunuz takdirde mutlaka bizimlede paylaşın. Çok merak ettim.

Kabak tatlısını çok severim. Rengi de Sn. kgursanın bahsettiği gibi benim icin de cok onemli. Koyu renkli (bizim burada kestane kabağı derler) kabaklar tercihimdir. Pişince şöyle parlak kızıl olmalı. Kirece yatırılmış olarak ne yedim nede denedim. Bu saatten sonra mutlaka denemeliyim.


Benim kabak tarifime gelince,

1 kiloya 400-450 gr toz şeker kullanıyorum.

Kullanacağım şekerden 1 çay bardağını tencere karamelize ediyorum. (Bal rengi olana kadar, rengi fazla koyu olmasın)
üzerine 1 çay bardağına yakın soguk su ilave edip başlıyorum kabaklarımı tencereye dizmeye.
Son olarak da kalan şekerimi uzerine döküp kısık ateşte kaynatıyorum.
Rengi ve kıvamı çok güzel oluyor.

Afiyet olsun.

zelish Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön