View Single Post
Eski 14-11-2009, 10:45   #21
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sayın therapido,

Taş ev konusundaki takıntınıza bütün içtenliğimle katılıyorum. Gelenekçi ve doğayla uyum içine bir ev yapma düşüncenizi de saygı duyuyorum. Betonarme yığıntılar bana da itici geliyor. Güneş evi projesi ahşap ağırlıklı ve günümüzün en büyük problemi olan enerji problemine en uygun çözümleri içerdiği için çok hoşuma gitmişti. Bu projedeki bazı uygulamalar yapılan bina taş ev bile olsa dikkatlice incelenip uygulanırsa ev sahibine çeşitli rahatlıklar sağlayacaktır. Hoşuma giden detayları adım adım size aktarmaya çalışacağım.

Mimari projenin ne kadar önemli olduğunu sizin diğer başlıktaki bir yazınızı okuduğumda çok içselleştirmiştim, onun için yazdım. İnsan eve başlamadan önce sizinde yazınızda belirtiğiniz gibi arsa veya kağıt, hatta şimdi bilgisayar ekranında eskiz olarak çizmeli, hiç sıkılmadan bir sandalye atıp oturmalı ve gerekirse bir kaç gün o ev içinde yaşamalı. Eşya taşımalı, yerleştirmeli, bahçeye çıkmalı vs. Siz bunu yazınızda gayet iyi dramatize etmiştiniz. (Sanal ev yaptığımıza göre bütün bunlar sanal ortamda yapılacak tabii ki)

Evin zemin ve güneşin durumuna göre araziye yerleşimi ve diğer teknik detaylardan hoşuma giden bazı ayrıntıları ayrıca detaylandırmak isterim ama cam konusunda ki düşüncelerinize katılmadığımı belirtmek istiyorum. Evin güney cephesindeki cam kaplamalı bölümler ısı pompasının diğer bir uygulaması olan güneş duvarları. Kışın ısıtmaya, yazın soğutmaya yönelik bir teknik uygulama. Bunu bütün ev sahibi arkadaşların yakından incelemesini tavsiye ederim. Çünki mevcut evlere ilave yapılarak epeyce bir konfor sağlanabilir.

Çatının aşağı doğru cam örtü ile uzatılarak bir sera veya kış bahçesi oluşturulması ise hobilerini gerçekleştirmek isteyen arkadaşlar için bulunmaz bir fırsat olduğu gibi evin güneş gören saatlerinde aydınlanma ve güneş enerjisinden faydalanarak havalandırması konusunda çeşitli faydaları olduğunu göreceksiniz.

Bir de bahçeye güneş ocağı yapmışlar ki, kırsalda evi olanlar için büyük nimet.

Çok güzel paylaşımlar dileğiyle...

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Sarıcan : 14-11-2009 saat 14:18 Neden: düzeltme ve resim ilavesi
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön