View Single Post
Eski 14-11-2009, 00:27   #20
k0900
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi therapido Mesajı Göster

Taş ev konusunda ne yazık ki takıntılıyım. Çok makul bir sebep olmaz ise vazgeçemeyeceğim kadar seviyorum. Zemin izolasyonu ile ilgili birkaç fikrim var ama cephe izolasyonu için ne yapılır?, gerekli midir? bilemiyorum. Isı köprüsünü kırar mı? Bunları uygun görürseniz duvarlar yükseldikçe konuşalım derim.

Taban grobetonu yapmak yerine, zemini yerden yüksek tutsak. Aynı bir kat bölmesi gibi yapsak. Arada bir hava boşluğu kalsa. (Nasıl kalıp yapacaksınız? İlk aklıma gelen soru mesela ) Pabuç diye tabir edeceğim (b) kısım ile toprak arasına ve tedbiren b kısmı ile d arasına bir yalıtım yapsak nasıl olur?
Buralarda kullanılacak malzeme çatı membranı veya geo tekstil de olabilir mi? Ya da daha çevreci bir malzeme var mıdır? Yüksek yoğunluklu köpük kesintisiz bir malzeme midir? Bina yükü altında hiçbir noktasından su almaz değil mi?
Varsa malzemenin özelliklerini anlatan bir link paylaşır mısınız?
Arada kalan hava boşluğu, ısı izolasyonu olur Fayda maliyet hesablarına ters bir durum. Kalıpları almaksa kolay

Binanızın zemini (Subasman) doğal zeminden yüksek olacaktır.

Pabuç tabir ettiğiniz yerle (b) Temel (d) arasına yalıtım iyi olmaz Çünkü herşey yalıtım değil, birde taşıyıcılık var, DEPREM var. Binanız tüm elamanlarıyla rijit olmalı yanı yatay yüklerdede ayrılmamalı.

Yüksek yoğunluklu köpük, levha (1.00 x 0,50 Mt gibi) satılan hazır levhalardır. Kesintisiz bir köpük yalıtımı isterseniz alternatifiniz püskürtme köpük yalıtımları olabilir. Pek çok çeşiti bulunan malzemeler var, polüüretan köpük iyi bir malzemedir.

Su yalıtımda kullanılan ürünler kabaca 2 ye ayrılır sürülen yalıtımlar ve yapıştırılan yalıtımlar. Yapıştırılan yalıtımlar kullanım yerine ( maruz kaldığı en yüksek basınç ve en düşük ısı ya göre ) seçilir. 2 ila 10 mm arasında değişir. İçindeki taşıyıcıya (Camtülü vs.) isimlendirilir.

Cephe izalasyonu için taş duvarınız içerden ve dışardan ya da ortasından yalıtılabilir. Siz taş duvarı nereden görmeyi arzuluyorsunuz, içerdenmi disardanmı

Isı köprüsü : Duvarınızı yalıttınız, kiriş betonu yalıtımsız kaldı diyelim, işte bu noktada ısı köprüsü oluşur.

Isınmadan fazla soğutmada enerji harcanır.

Isı pompası ile ilgili vissman firmasının büroşürleri size farklı fikirler verebilir.

Fayda/Maliyet/İşletme hesapları bazen bazı imalatları ihmal etmemize sebeb olur.

Sahi bu ev sanaldı değilmi ?

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön