View Single Post
Eski 13-11-2009, 01:02   #10
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Zor bir süreç!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Bu gibi mantar zehirlerinin insan methabolizmasındaki etkiler pek bilinmemekte. Araştırması da zor görünüyor.
Şöyle ki.
Ormandaki sincap v.b. bir dizi hayvan bu mantarları afiyetle yeyip zehirlenme belirtileri göstermedikleri bilinmekte.
Dolayısı ile insanda araştırmak mümkün görünmemekte. Yani ancak böyle belli bir türü yeyip o insanları incelemeye almak gerekir kimseye de bu zehri yedirip inceleyemiyeceğimize göre bu tarz ender vakaalar geriye dönük hastalık seyri pek mümkün olamamakta.
Aylar sonra kim hangi mantarı yediğini hatırlıyabilecek ki?
Akut zehirlenmelerde lethal (ölümcül) sonuçlarda bu tarz araştırmalar yapılabilir yapılmıştır da. Ancak tek tük vakaalarda veya kronik tüketim sonucu insan methabolizmasındaki gelişimi değişimi izlamek çok zor.
Bir dizi hayvan deneyi yapılabilirse de burda bahis konusu olan spesifik zehrin insan methabolizmasındaki sürecidir.
Katılıyorum. Ancak sürecin uzun oluşu ve bu uzun bekleyişte, tıbbın elinden pek de bir şey gelmemesini kabul etmek istemiyorum.

Sanki zehirlenme, zamanla ilerleyen ve belli organların işlemesini, tıkama, işini doğru zamanda yapmasını engelleme şeklinde gerçekleşiyor gibi.

Eğer gerçekte de böyle ise (Sevilay'ın alıntıladığı kitabı bulmaya çalışacağım ve doğrusunu öğreneceğim) bu gidiş bir şekilde durdurulabilmeli.

Evet canlı insan metabolizmasındaki bir süreçten bahsediyoruz ama dünyada bir şey yapılmadığı için her gün birçok insan ölüyor.

Magazin amaçlı olarak bile insan ölümü didiklenebilirken, yaşarken ölmemeleri için yardımcı olmak için daha somut şeylerin yapılması gerekir diye düşünüyorum.

Belki de yapılıyor ama haberimiz yok. Şu kitabı bulup okumak gerek.

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön