View Single Post
Eski 10-11-2009, 23:33   #1
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Mantarla Tanışma

Çocukluğumda (5-6 yaşlarımda) babam ile birkaç kez mantar toplamaya gitmiş ve bundan büyük zevk almıştım. Toplanan mantarların güzel görünüşleri ve henüz büyüme çağında olduğumdan, çabucak acıkıp, afiyetle mideye indirdiğim, yayık tereyağında sote edilmiş mantarların tadını unutmam pek mümkün değil.

Sanırım bu kadar lezzetli gelmesinde biraz da kır çiçeklerinin arasından, çiçek toplar gibi aranılıp, bulunarak, seçilip toplanması ve çiçekten farklı olarak yenilebilmesi. Biliyorsunuz aşk için bile "aşk karın doyurmaz" gibi veciz sözler var.

Bilerek toplarsanız mantar doyurucu bir besin olduğu gibi, içeriğine karşılık kalorisi az olduğundan iyi bir diyet besini olarak kabul ediliyor.

Neyse, bu ilk tanışmadan sonra çook uzun yıllar ayrı kaldım mantarlardan, ara sıra ayaküstü karşılaştığımız oldu ama hepsi kısa süreli, gözgöze gelmelerden ibaretti, kültür mantarları dışında vuslat mümkün olmadı.

Geçen yıl Yıldız Üniversitesi Yıldız yerleşkesindeki ilan panolarının birinde Mantar Uzmanı: Jilber Barutçiyan ismini gördüm. Mantarlar konusunda üniversitede bilgilendirici toplantı yapacağı yazıyordu, üstelik pratik de olacaktı. Gelgelelim süreyi kaçırmıştım. Kasap dükkanına bakan aç bir kedi gibi yutkundum.

Geçen hafta da kadim dostlar ile orman ve göl kenarında kamp kurduk, yakında yağmış ve halen ara ara yağmaya devam eden yağmur ve sezonu olması nedeniyle orman mantardan geçilmiyordu.

Rengarenk, çeşit çeşit mantarlar. Fakat biz marketten aldığımız yiyecekleri közleyip dururken hemen yanıbaşımızda tazecik mantarlar yeme de yanında yat vaziyetinde tehlikeli tehlikeli bize bakıyorlardı.

Tam o sıralarda agaçlar.net'ten Sevilay'ın Jilber ile konuşup görüştüğünü öğrendim. Sadece uygun ortamında mantar bitecek kadar kısa bir zamanda, Jilber ile görüşülüp, randevulaşıldı.

Mantarla tanışmaya gidiyordum, bakışmanın ötesinde samimiyeti ilerletecektim. Sonunda.


(devam edecek)

*When Harry met Sally.

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön