View Single Post
Eski 09-11-2009, 22:37   #67
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Sayın kgursan,

Tarifiniz eşimin kabak tatlısı yapımına çok benzemekte. Ancak az bi fark var onu yazayım birde öyle deneyin. Bir kere kabak alımındaki tesbitlerinize aynen katılıyorum ( kabağı alan benim pazardan).

Doğranmış kabaklar bir tepsiye yerleştiriliyor ve toz şeker kabakların üzerine serpiliyor. Bunu geceden yapan eşim o halde sabaha kadar bekletiyor kabakları, hiç su yok bizim tarifte.

Sabah olunca da tatlıyı ocağa veya fırına vererek pişiriyor.

Cevizi mutlaka havanda iyice döverek tatlının üstüne koyuyoruz.

Hoşçakalın.

Ceviz ve bademlerin bahçede tarafımdan kırılmasına ait bir fotoğraf ekliyorum.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen hosseda : 09-11-2009 saat 23:22
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön