View Single Post
Eski 06-11-2009, 16:13   #6
tturt
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Konuyu Sayın Sabah'ın özel mesajı sayesinde fark ettim.
Kısaca bende deneyimlerimi yazmak istedim. Ben Kasım ayının sonlarına doğru önce lale soğanlarını dikiyorum. Nisan ayında açmaya başlıyor en geç Mayıs başında çiçekleri geçmiş oluyor. Ben yeşil yaprakların sararmasını beklemeden hemen soğanları söküp kaldırıyorum. Soğanları söktüğüm yere dahlia dikiyorum, onlarda Temmuz ayında çiçeklenmeye başlıyor. Aynı bölgenin farklı bir köşesine Şubat sonu Mart başında Glayölleri dikiyorum Temmuz ayında onlar çiçeklerini açıyorlar. Geçen sene Vişne ağacının gölgesine renkli lilium'lardan Nisan ayında diktim 20 Hazirandan sonra grup grup açtılar.
Beyaz gala'nın bu yaz 5. senesi olacak soğanını topraktan hiç çıkarmıyorum, Mayıs ve Haziran aylarında devamlı çiçekli kalıyor. Geçtiğimiz Mart ayında renkli galalardan diktim onlarda çiçek verdi, soğanlarını sökmedim gelişimlerini önümüzdeki bahar göreceğim.
Bu yıl ilk defa canna soğanı diktim Ağustos ve Eylül aylarında açtı, soğanlarını çıkartmadım. Afrika zambağı her yıl büyüyor genişliyor. Bu yıl yine ilk defa belladonna lily diktim çok güzel yaprak verdi fakat çiçek alamadım. Seneye verirmi bilmiyorum göreceğiz.
Benim başarısız olduğum tek soğanlı mis zambak geçen yıl Ağustos ayında 10 soğan diktim başlangıçta yapraklandılar sonra yavaş yavaş yapraklar çürüdü, işin ilginç yanı soğanlarına ulaşamadım sanıyorum o bölge fazla su alıyordu çürüdüler. Bu sene Eylül ayında farklı bir yere deneme amaçlı mis zambak diktim başarılı olursam seneye daha çok dikeceğim. Yine bu sene ilk defa Eylül ayında ters lale soğanı diktim bakalım baharda olacakmı.
Benim tecrübelerim bunlardan ibaret.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön