View Single Post
Eski 06-11-2009, 12:03   #70
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Adeniumlarımın ikinci yılındaki gelişmeleri

Kış gelmek üzere, Adenumlar büyümeyi durdurdular, bu nedenle bonsai olarak çalışacağım Adenıumların gelişme durmlarını burada vermek istedim.

arabicum büyük.JPG
Bu en büyük gövdeye sahip olan A.arabicum. Geçen yıl sonunda 4 cm. gövdesi vardı, şimdi 8 cm.gövdeye ve 28 cm boya sahip. Bu yaz başında büyük bir kiremit saksıya aldım. Kalın köklerini taşlarla ayırdım. Önümüzdeki ilkbaharda köklerini tekrar kontrol edip son durumu göreceğim. Köklerini tekrar ayırmayı veya birbirine dolamayı düşünüyorum. Bakalım nasıl bir kök durumu çıkacak bitkiyi sökünce. Bir ay kadar önce kökleri güneşe alışsın diye bir miktar toprağı saksının üzerinden aldım. Bitki kendisi köklerini biraz toprak üstüne çıkarmıştı, ben de biraz toprak alınca kökleri çok güzel görünmeye başladı. Bu bitkiye bonsai gözüyle bakmaya başladım.

arabicum küçük.JPG
Bu A.arabicum da aslında bonsai yapmak istemediğim, gelişmesini çok güzel görünce ayrı saksıladığım bir bitki. 6 cm.çapı var ve boyu 30 cm, iki dallı. Seneye eğer çürümezse bu bitkiyi de büyük bir saksıya alacağım.

kesilen adeniumlar..JPG
Bunlar da : soldaki üst kısmı iyice dallanan üst dalını kestiğim pink, ortadaki ise çıkışının ardından yeniden köklendirdiğim s.noble concubine, bunun da üst dalını dallanmayı arttırmak için kestim, sağdaki ise ilk yılında tek gövdeli küçük bir bitki iken gövdenin ucunu kestiğim böylece dallanan pink. (mesaj 49) Boyları 19-30 cm, gövde çapları ise 3,50-7,00 cm.arasında değişiyor. Büyümeye bıraktım hepsini, sadece birinden, dalları çok sık olduğu için aykırı bir dalı dipten kestim. Önümüzdeki yıl saksılarının veya toprağını yenilemem, kökleri düzenlemem gerekiyor sanıyorum.

pink-dallı-taşüstü.JPG

Soldaki normal büyüttüğüm minisize pink, 2 cm.gövdeli ve 8 cm. boyunda,
Sağdaki taşüstü olarak diktiğim minisize pink, bu büyük saksıya alınca çok iyi gelişmeye başladı, yanına yaklaşılmıyor.
Ortadaki 5 cm.gövdeli, 39 cm.boyundaki pink. Uç dalında tomurcukları var. Bu bitkiyi aslında çalışmayı düşünmüyordum, çok bitkim oldu çünki, bitkinin gelişmesi çok iyi olunca büyük saksıya aldım, önümüzdeki ilkbaharda üstten kesim yaparak dallanmayı arttırmayı düşünüyorum.
Bitkilerimde önümüzdeki yıl yapmam gerekenler konusundaki bilgilenirizi önerilerinizi beklerim. Saygılar.


Düzenleyen izzeterisen : 09-11-2009 saat 15:18
izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön