View Single Post
Eski 05-11-2009, 08:11   #2
Eovyn
Ağaç Dostu
 
Eovyn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 150
Sevgili berduray,
Ellerinize sağlık. Çok güsel olmuş..Gerçi bayağı olmuş yapalı ama Ben yeni gördüm. Bizim oralarda da çok kıymetlidir bu yemek (Samsun). Düğünlerde merasimlerde muhakkak yapılır. ''Küderlemek'' denir; böyle erkekler karşılıklı kazanın karşısına geçer. Tahta sopalarla döver de döver haşlanan buğdayı, daha özlü güzel olsun diye. Annemler evde de yapar ama ben henüz cesaret edemedim. Bi gün yapar da yenebilecek kıvamı tutturursam burdan iletirim size Teşekkürler tekrar..

Eovyn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön