View Single Post
Eski 04-11-2009, 18:09   #22
ilknurk
Ağaçsever
 
ilknurk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2009
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 72
arkadaşlar merhaba... ben de derin dondurucuyu dolduranlardanım bu yıl fazla ilgilenemedimsede bir şeyler derin dondurucuda yerini aldı. taze fasulyeler yemeklik ve kızartmalık olarak koyuldu. Taze mısır ve kompostalık eriklerde unutulmadı. bezelye, bizim buralarda tomara sapı derler ondan, patlıcan (karnıyarıklık ve musakkalık), mücverlik kabak rendeide bu yıl unutulmayanlar arasında. haa benim baş tacım tane fasulyeler. tam kurumamış tane fasulyeleri bir taşım kaynatıp soğuttuktan sonra yemeklik miktar kadar poşetleyip dondurucuya atıyorum. ve tabii karalahana. sarma yapacağım lahanalarımı da kolaylık olsun diye haşlayıp poşetle dondurucuya atıyorum. ayrıva fasulye turşusu ve domates turşusuda bu sene favorilerim arasında. bolca domates ve sivri biber doğarıp koydum ayrıca. tabi konservelerinide yaptım. bu sene yeni bir deneme olarakta domates, biber, patlıcan doğradım küp küp. hepsini biraz pişiridm aşağı almaya yakın sarmısak, acı biber, biraz tuz, bolcana sıvıyağ ekledim. biraz daha pişiridm. ve sıcak sıcak kavonozlarda konserve yaptım. bunu kahvaltılık olarak kullanacağım. ayrıca kırmızı biber közledim kavanozda konserve yaptım. tabi derin dondurucuyada doğranmış olarak bol miktarda koyuldu. bizim buralarda tarhana yapan pek yoktur. zaten iklim olarakta pek sebze kurutmaya veya tarhana kurutmaya uygun değil. pek yapılmaz. hep hazır alıyoruz ama ne kadar sağlıklı bilmem... ben özellikle çocuklara (3 ve 1,5 yaşlarında) ev yapımı diye yazan marketlerde satılanı alıyorum ama... aaa reçellerimi unuttum.çilek başta olmak üzere kızılcık ve incir reçeli yapabildim ancak. bu yıl ayvalarda yoktu köyde. bakalım onuda ilerleyen vakitlerde market ayvalarından yapacaz galiba

ilknurk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön