Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Arkadaşlar, hava akımı olmayan yerde hurmaların küflenme olasılığı artar, aman dikkat.
|
Sevgili MeyveliTepe, bir tecrübemi desem bir denememi desem bilmiyorum, ama sizlerle paylaşmak istedim.
Daha öncede bahsettiğim gibi geçen yıl bir tanecikle olan deneyimim, soyup sıcak suya sokup ona kadar sayıp çıkardım ve hava (akımı olayını bilmediğim için) akımı olmayan 2x3 olan bir odaya koydum, tam olarak kaç gün kaç ay durdu bilmiyorum ama yaklaşık bir üç ay durdu, ben onu unutmuştum aklıma geldi hemen gidip baktım, karşımda kahverengi bir şey duruyordu görünümü sizin dediğiniz gibi üzeri şekerden kaynaklanan beyazlık yoktu, hemen çakımı çıkarıp bir dilim kestim ve ağzıma attım, tat enfes bir şey olamaz böyle bir şey deyip bir dilim daha yedim, harika bir şey.
Ben hava akımı olmıyan bir yerde yaptım oldu, istisna da olabilir, bilmiyorum sadece paylaşmak istedim.