View Single Post
Eski 30-10-2009, 19:23   #3
TaFLaN
Ağaç Dostu
 
TaFLaN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2006
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Özdil Mesajı Göster
Ne görkemli bir gövde ! Mutlaka gidip görmek lazım. Çevresi kaç metre biliyor musunuz ? Bir de köye hangi yoldan ulaşılıyor tarif edebilirseniz sevinirim..
Sayın Ayşe hanım, Antalyanın Kemer ilçesinden, Kuzdere köyüne dönülerek kesme boğaz mevkii takip edilip 12 km. sonra gedelme köyüne ulaşılabiliyor. Gedalma diyede geçiyor Çınar'a çok yakın eski bir Bizans Kalesi ve 50-100 metre sol tarafında bir mağarada mevcut.

Biz Antalya Konyaaltı sahilini geçtikten sonra Antalya limanına gelmeden sağ tarafa Altınyaka Nahiyesine dönen yolu takip ederek, Hisarçandır köyünden geçtik. Yaklaşık 40-50 Km. sonra Kemer ve Altınyakaya ulaşan çatala geliyorsunuz. Kemer yazan tabelayı takip ederek de Gedelme köyüne ulaşabilirsiniz. Ama bu yol biraz uzun ve karışık gelebilir.

Biz görmediğimiz yerleri keşfetmek için ikinci bahsettiğim yol güzergahından gittik ve Gedelme köyüne geldiğimizde Mağara ve Kale derken tesadüfen Çınarı öğrendik ve hemen yanına gittik. Maalesef Çapı ve Boyunu belirten hiç bir tabela v.s yok. Yaşınıda orada bulunan safari tur rehberlerinden öğrendik. Ama ilk fırsatda tekrar ziyaret edip detaylı bilgileri paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.

TaFLaN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön