View Single Post
Eski 30-10-2009, 08:32   #68
msafak
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: ist
Mesajlar: 82
Köy tandırı konusunda Hatay meşhurdur. Yapımında Keçi kılı , özel kireçli toprak ve saman kullanılıyor , tüm bunları birlikte karıyorlar. tombik şekilde alt yanında küvle deliği ve en üstte eğimli ~ 40 cm çapında girişli olarak alt çapı yaklaşık 1 mt üst çapı 50 cm bombeli konik ? olarak 3 farklı boyda imal ediyorlar. fiyatları makul 50 ile 100 Tl arasında . Tek bir problem var , nakliyesi . Hem büyük hem de oldukça ağır.
Bunda herşey pişirilebiliyor. Ekmek , kuyu kebabı ( orta karar bir kuzu çok yakışır ) ,testi kebabı , güveç vs.
Yapacaklara kolay gelsin.

msafak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön