View Single Post
Eski 26-10-2009, 20:54   #516
Alonesmaug
Ağaç Dostu
 
Alonesmaug's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 115
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi discovery35 Mesajı Göster
Arkadaşlar merhabalar. Bir düzeltme yapmak istiyorum. Kozalak toplama çabasında olmayın fikrimi sorarsanız. En verimli şekilde filizlenen tohumlar, ağaçlardaki kozalaklardan olgunlaşarak yere düşen tohumlardır fıstık çamlarında. Yüksek filizlenme oranına ancak bu tohumlarla ulaşabilirsiniz. Kısacası; tohumlar kozalağından kendiliğinden düşmeden siz kozalağı ağaçtan kopartıp içini boşaltırsanız, o tohumlardan yüksek verim alamazsınız..

Fıstık çamları yaz aylarından kış aylarına girerken, yani sonbahar aylarında sıcaklığın 20 derecelere düştüğü zamanlarda (iklime göre hangi ayda bu sıcaklığa gelindiği değişebilir) ilk yağmurların başlamasıyla diyelim, full verimle tohumlarını dökmeye başlarlar. Şu sıralar fıstık çamlarının tam tohum dökme zamanı. Fıstık çamlarının altlarında çok kolay bir şekilde olgunlaşmış tohumları bulabilirsiniz. Ben 3 hafta kadar önce 1 saat içinde 600 adet tohum topladım. Tabi bu sayı topladığınız ağacın yaş ve verimliliğiyle doğru orantılı olarak değişebilmekte. Şuan filizlenmelerini keyifle seyrediyorum. Birbirleriyle yarışıyorlar sanki..

Sevgiyle kalın..
Tamamen katılıyorum.Tam mevsimindeyiz.Büyük bir çam ağacının altına gittim ve yerde kozalağından düşmüş tohumlardan ihtiyacım olduğu kadarını topladım.Eğer tohum elde etmek istiyorsanız tam zamanı.

Alonesmaug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön