View Single Post
Eski 26-10-2009, 12:46   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Kemal Kabcık

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Okuduğum kitap paragrafı anlatılarını paylaşmak istiyordum. Bu amaçla internet sayfalarında gezinmeyi ve paylaşımı yaşamayı arzu ediyordum. Bu sebeple; birçok internet sayfasında paylaşımlarım oldu.

Sevgiye dair bir şeyler okuduğumda veya duyduğumda; hemen bağımlılıkla seviyordum. Okuduğum ve duyduğum düşüncenin; sevginin ve saygının insanı olabilmek için çaba harcama yolunda ilerleyerek, kendi varlığıma hükmetmeye çalışıyordum!.

Tarım işleriyle uğraşmak, oyalanmanın en iyi yöntemiydi. Bu düşünce ile; oyalanma maksadıyla, tarımsal internet sayfalarına ilgim arttı. Bilmediğimi öğrenmek ve bildiklerimi de paylaşmak istiyordum!. İnsanlara; yardımcı olmak istiyordum!.

Bu düşüncelerle, bir kız ismi kullanarak, Agaclar.net sayfasına üye oldum. Bilgilerimden ve araştırmacılığımdan yararlanılmasını isteyen site yönetimi; GÜNLÜK YAZMAMI teklif etti. Benim kullanmış olduğum rumuz; bir kız ismi idi. Site yönetimi ile olan iletişimimde; gerçek kimliğimi ve cinsiyetimi bildirmiştim!. Site yönetiminin ve benim düşüncelerimin ışığı altında; “Ali Kemal” ismini kullanmakta yarar olacağı sonucuna vardık!.

Site yönetimi; bitkiler üzerine araştırma yapmamı ve günlük tutmamı istiyordu. Bense; okuduğum ve etkilendiğim kitap paragrafı anlatılarını paylaşma yoluna gittim!. Zaman içersinde; tekrar bitki yetiştirme bilgisi paylaşımına yöneldim. Artık; kendi bitki yetiştirme güncemi paylaşmaya başladım!. Ve bu düşünce ile, metinler kaleme almaya çalıştım!.

Paylaşımlarımla bugüne kadar geldik ve “içimizden biri sayfası” için, soruları cevaplamaya başladım!. 23 Ekim 2009 Cuma 02:24:40

Burada neler öğrendiniz?

Ben, ne yapacağını bilemeyen bir insanım. Bu sebeple, site bilgi paylaşımından, gereğince yararlanabildiğim söylenemez. Ama, tohum paylaşımını ve bitki paylaşımını yaşatan SİTE YÖNETİMİNE çok TEŞEKKÜR ederim!. Paylaşmasını öğrendim ve elimden geldiğince paylaşmayı düşünüyorum!. Bilgiyi ve tecrübeyi; paylaşmak gerek, diye düşünüyorum!. Burada, şimdi düşünüyorum ki; aceleci olmamalıyım!. Bu mesajla, kusurlarımı görmek ve düzelmek için çaba harcama gereği duymak, en iyi olanı!. Bu sitede; paylaşımı uygulamalı olarak öğrendim ve paylaşımlara dahil olmak ve paylaşıma bir şeyler katabilmek; insanı huzur ve umuda taşıyor!. 23 Ekim 2009 Cuma 02:37:07

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Diğer üyelerin, benden, neler öğrendiğini bilmiyorum!. Araştırmalarımla; araştırmacı notlarının nasıl alındığı konusunda, bitkilerde neleri gözlememiz gerektiği konusunda, diğer üyelere yardımcı olabilmeyi isterdim!. 23 Ekim 2009 Cuma 02:42:27

Sizi tanıyalım

3 Mayıs 1971, Antalya doğumluyum!. Lise mezunuyum!. Lise, Edebiyat Şubesinde, öğrenimimi tamamladım!.

Düşünce Metni kaleme almayı çok severim!. Paylaşımı; yararlı olabildiğim sürece yaşamak isterim!. Daha çok kitaplara ilgim büyük!. Kitaplardan; anlatı paragrafı toplamayı çok severim!. Çok çok, sıklıkla düşünme ihtiyacımın önüne geçemem ve az okuyup, çok düşünerek, günlerimi geçiririm!. Bir kitap paragrafı anlatısı üzerine, saatlerce düşünmek, beni en iyi oylayan yöntemdir. Düşüncenin verdiği zihinsel yorgunluğumun ilacı ise; tarım uğraşısıdır. Birkaç bitkiye yararlı olabilmişsem; umutlu ve huzurlu olurum!.

Bekarım!. Babamı 4 sene evvel vefat etti. Evde, annemle birlikte kalıyorum!. Aile içersinde; uyumlu bir evlat, uyumlu bir kardeş olma yolunda ilerlemek istiyorum!.

15 seneyi bulan psikolojik tedavi uygulaması sonucunda, iyiliğe dönmeyi umut eden biriyim!. Doktorlarıma ve çevreme, ailem ve de dostluklara; yararlı olabilmeyi çok isterim!. Psikolojik rahatsızlığımın teşhisini, doktorlarım, manik-depresif olarak tespit etti. Kitap okuyup, kitap telkinleriyle hayata tutunmaya ve hayatı gereğince yaşamaya gayret eden biriyim!. 23 Ekim 2009 Cuma 03:00:46

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Bitkilere fazlaca zaman ayıramıyorum!. Çünkü, aşırı ve çok düşünmekten dolayı, çalışacak gücü kendimde bulamıyorum!. Yardımcım da yok!. Oysa ben; tohumu ben saksıya ekmişsem, aile fertlerinden biri de, tohum ekili saksıyı sulayıversin diye isteyenim!. Kitap paragrafı anlatıları, öylesine düşündürücü ki, ben, kitap paragrafları üzerine düşünmekten dolayı, çalışmaya fırsat bulamıyorum, ve bitkilerime gereken zamanım olmuyor gibi, diyebilirim!. Elimden geldiğince; bitkilerimi susuz bırakmamaya çalışıyorum!. 23 Ekim 2009 Cuma 03:10:43

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Hazır mevcut paylaşım imkanları ile; Agaclar.net sayfaları, bence, başarı için yeterli güce sahiptir. 23 Ekim 2009 Cuma 03:23:44


Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Ben, az okuyup, çok düşünen biriyim!. Her bir Agaclar.net üyesinin; kendi kendisine bir iyiliği olmasını isterdim!. Bu konuda yardımcı olmak isterdim, ama, her bir üyenin kendi doğrusu olduğuna inanıyorum!. 23 Ekim 2009 Cuma 03:25:59

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bir bitki tohumu toprağa düşünce umutlanıyorum!. Bitkilerime yeteri ilgiyi gösteremediğim için, üzüntü duyarım ve yetersizliğimden dolayı kendimi suçlu hissederim. Bakımını gerçekleştirebileceğim bitki türlerini yetiştirmeyi düşünüyorum!. Her bir bitkinin yetiştiriciliğine başlamak; benim için, yeni bir hayata da başlama vesilesidir. Bakımı kolay bitkiler ilgimi çeker!.

Mesela, suyu ve güneşi çok seven ZIPÇIKTI ÇİÇEĞİ, benim bitki yetiştiriciliği duyarlılığı adına, en elverişli olduğunu sanıyorum!. NERGİS ÇİÇEĞİ yetiştirmek de bana uygun herhalde!. NERGİS ÇİÇEĞİ; sanıyorum az bir güneş ışığı görmesi bile yeterli oluyor!. 3 dönümlük, NAR BAHÇESİ GÖLGELİĞİNDE sanırım NERGİS ÇİÇEĞİ de yetiştirilebilir ve ev ekonomisine katkıda bulunabilinecek girişimler yapılabilir!. Bu sebeplerle; soğanlı bitkiler üzerine çalışmam daha doğru olacak herhalde!.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Bir kaktüsten edindiğim tecrübe; benim, kendimi tanımamda etkili oldu! KAKTÜS YETİŞTİRİCİLİĞİ konusunda bilgim yoktu ve KAKTÜS ÇİÇEĞİM aşırı sulamadan dolayı çürütmüştüm!. Bence; bilgi de: insanın, su gibi ihtiyacını karşılayan, en değerli hazinesidir!. KAKTÜS ÇİÇEĞİ nasıl ki aşırı sulama ile zarar görüyorsa, insan da, yararsız aşırı bilgiden de, sağlığını kaybedebiliyor!.

Zaten düşünürlerin birçoğu; insan düşüncesinin, dallı-budaklı olmamasına ve belirli zamanlarda budanarak, sağlam bir bilgi üzerinde hayat sürmelerini tavsiye eder. Bence; insan kendisini, KAKTÜS ÇİÇEĞİ ile: tanımaya çalışıyorsa; sulamada kullanılacak su miktarı ölçüsüne, budanması gereken bir bitki türünün bakımı gibi kendi varlığını sürdürmek istiyorsa, düşünülmesi gereken asıl konularla, kendi ilgi alanını genişletmeli ve alanında uzman olabilmelidir, diye düşünüyorum!.

Bitkilerin; düşünen insan için çok yararlı olduğuna inanıyorum!. Ayrıca; insan, insan olduğunu bilmeli ve aşırıya kaçan bitki kıyaslamalarından uzak durmalı, diye düşünüyorum!. Ayrıca; hangi bilgi değerli, hangi bilgi aşırıya kaçmış, bunu bilmek ve uygulamak, insanın kendi elinde olandır!. 23 Ekim 2009 Cuma 06:11:38

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Değişiklik olarak; her an için, yeni bir hayata tutunma gerekçesiyle, kendi hayatıma, yeni prensipler ediniyorum!. Her an için; beklentilerime kaynağından ulaşmak istiyorum ve arınmışlıkta bir hayat sürmek istiyorum!. Anneme yararlı olabilirsem eğer ki; dünyanın en mutlu insanı olma yolunda ilerleyebilirim, diye düşünüyorum!.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Toplum içersine giremeyen bir karakterim var!. Hayatım boyunca; sessiz-sakin bir yer aradım, durdum!. Konuşurken; kekeleme riskim var!. Bu sebeple; inşaatlarda amelelik yaparken bile zorlandım!.

Bir toplantıya katılmak zorunda kalsam; düşünce beyan etme yerine, toplantıda düşünenlerin konuşmasını dinlemek ve yeni prensipler edinmek isterim!. Yararlı olabilecekse eğer; prensiplerimi paylaşmak isterim!. Fakat konuşma ve anlatı becerim oldukça kısıtlı olduğundan, kekelerim korkusu yaşadığımdan; genellikle hep susmayı tercih ederim!. Ben; dolmuş durağında “İNECEK VAR!.” diye söyleyemeyip, bir sonraki durakta, başka birinin “İNECEK VAR!.” demesi üzerine, geçte olsa, bir durakta inebilmiş biriyim!. Bu olumsuzluklarımı düşününce; ne kadar başarılı olabilirim ki diyorum, kendi kendime!. Beni, en iyi anlayan olarak bildiğim anneme sığınmaktan başka çarem kalmadı ve ben anne sözüne itaatle mutluluğumu yakalamaya çalışanım!. 23 Ekim 2009 Cuma 07:03:04

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Bitki bakımı için; internet sayfalarından yararlanıyorum!.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Her bir insanı; kendimden üstün tutma alışkanlığım olmalıdır, diye düşünüyorum!. Ben ÖĞRENCİLİK HAYATIMIN başındayım ve ÖĞRENECEĞİM ÇOK ŞEY VAR!. diye düşünüyorum!. Bilmek değil; çalışmak önemli, hayata bir şeyler katabilmek önemli!. Üretebilmek önemli!.

Annemin yanında, annemin duyarlılığı kadar, babamın hediyesi NAR BAHÇESİ bakımını gerçekleştirebilsem, benim için yeterli bir mutluluk vesilesidir!.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Eğitim Gönüllüleri Vakfı – Psikoloji ile İlgili Sayfalar – Kişisel Gelişim Sayfaları - Aile Sayfaları – ve Felsefe Sayfalarında üyeliğim oldu!.

Ağaclar.net sayfası; çalışmak isteyen için ve üretmek isteyen için: güzel bir paylaşım sayfası!.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim almadım!. Bitkilerle ilgili eğitim almak isterdim!.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Yararlı olabileceğimi düşündüğüm sürece Agaclar.net adresinde olmak isterim!. Ama ben; iki uçlu duygu durum bozukluğu yaşayan ve bu doğrultuda psikolojik tedavi gören biriyim!.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Kitaplarla ilgilenirim!. Spor yapmayı severim, ama, sigara içiyor olmam, sporuma engel oldu!.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Bitki ve tohum paylaşımlarına katıldım!. Komşuluk ve aile ilişkileri içersinde; paylaşımın yaşanması güzel. Bir insandan, bir ağaçseverden, bir ağaçdostundan, tohum almak ve üretmek güzel!.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Paylaşımla hayat daha güzel. Paylaşan ve üreten her bir dostluğa, olumlu yönde bakarım ve beni etkiler!. Paylaşıma destek veren ve bizi motive eden her bir dostluğa TEŞEKKÜR ederim!.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Resmen gönüllü olduğum sivil toplum örgütleri yok!.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılmam!. Katılmak veya katılmamak; kişilerin özgür iradesidir!.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

TV’lerde, program var. Radyoda denk gelmedim!. Bize; bir bitki ile hayata tutunmayı sağlayan ve bize, hayatı yakalamayı sağlayan programlar çoğalmalı!.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Hobi bahçeleri; maddi-manevi kazanç sağlayabilmelidir, diye düşünüyorum!.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Nar
çiçek: Çiğdem
kitap: SAVAŞÇI
şarkı:Leyla ile Mecnun
müzik grubu/müzik sanatçısı: Orhan GENCEBAY
ressam: İLGİM YOK
şair: Cahit KULEBİ
film: UMUT
web sitesi:www.turkulerdinle.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön