View Single Post
Eski 26-10-2009, 09:32   #9
x_coder
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 85
Merhabalar,

Kökleri mecburen oynattım çünkü çürükleri ayıklamam gerekiyordu. 3. defa çıkarıp çürük temizliği yaptım. böceklerin istilasını durduramıyorum http://www.berfinilaclama.com/agac_kurdu.htm)

Dökülme 1 ay kadar durdu, yeni sürgün uçları belirdi. Sonra aniden hızla dökülmeye başladı. 2 büyük kök uzantısını gene kestim dün.

1 gün ilaçlı suda beklettim kökünü ve demir bir eleğin içine ektim. Üst tarafınna telle bir kafes yapıp strech ile sera yaptım dediğiniz gibi. Pek ümidim yok kurtulacağına ama elimden geleni yapıyorum. Hala yeşil yapraklar var üzerine.

Bu serayı arada havalandırmam gerekiyormu acaba? Seranın yüksekliği 1 metre çapı yarım metreden fazla. ağacım büyük olduğu için anca sığdı.
Isıdan pek sorunu yok. Evimde başka tropik bitkiler ve papağanlarım olduğu için kombi çalışıyor. salonun sıcaklığı 24 derecenin altına inmiyor, 4 pencere var yani bol aydınlık ortam ama direk güneş ışığı üzerine gelmiyor.

Biraz araştım, insektisit ilaçlar etkili olur demişler. Dursbanı sordum fakat bunu bana satmadılar. ruhsata tabii dediler. Ben akinezonla ilaçladım fakat bu ilaç çok etkili değil sanırım çünkü serayı yaptıktan sonra içinde bi tane uçtuğunu gördüm.

Bu ağaç kurduğun yerdeki parkelerden geldiğini tahmin ediyorum ama yerde hiç görmedim. diğer bitkilerde de yok.

x_coder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön