View Single Post
Eski 25-10-2009, 02:06   #55
Oğuz Alper
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
'Ağaçlar.net' yönetimine,

Son iki gün zarfında, şahsım ve ROA ürünlerine karşı takındığınız ve bir engizisyon mahkemesinin yargısız infaz uygulamasını andıran tutum ve davranışlarınızı üzüntüyle izledim.

Üçüncü şahısların asılsız iddialarını, peşin hükümle forum üyelerine gerçekmiş gibi sunan ve hem ticari itibarıma, hem de kişilik haklarıma saldırı niteliğinde hakaretler içeren ifadelere tanık oldum.

Üstelik bunların hepsi zamanında yanıtlayarak değerli forum üyelerini aydınlatmamın engellendiği bir ortamda gerçekleşti.

Öncelikle belirtmek isterim ki, sitenizde kamuya açık bir şekilde yayınlanan tüm bu ifadeler kayıt altına alınmıştır ve gerekli hukuki süreç avukatım tarafından 26.10.2009 Pazartesi günü itibariyle başlatılacaktır. Bu süreçte;
i) Bahse konu ifadelerin sahibi olduğu iddia edilen kişiye/kişilere karşı suç duyurusunda bulunulacak ve ifadelere sitede yer veren kişilerin tanıklığına başvurulacaktır.
ii) Ayrıca, bu ifadeleri, doğruluğunu teyit etmeksizin ve kendimi savunma hakkımı da elimden almak suretiyle yayınlayan ve gerek şahsım, gerekse ürünlerim hakkında forum üyelerinde olumsuz kanaat uyandırmaya yönelik tutum sergileyen site ve yöneticileri aleyhinde de dava açılacak ve ayrıca ilgili kurumlar nezrinde gerekli başvurular yapılacaktır.

Değerli forum üyelerimiz;

Aşağıdaki hususları forumda bulunduğum süre zarfında yeri geldikçe beyan ettim ve sizler zaten biliyorsunuz. Ancak karşı karşıya olduğum durum itibariyle son kez yazdığım forum ortamında sizlere bir kez daha belirtmek isterim ki,

Bionem, Sayın Prof. Dr. Oktay Yeğen tarafından geliştirilmiş bir üründür ancak Sayın Prof. Dr. Yeğen, Bionem'in sahibi değildir. Bionem'in tescili ve tüm hakları ortağı olduğum Alternatif Toros Tarım firmasına aittir ve üretimi ATT tarafından yapılmaktadır. Durum böyle iken, Bionem üzerinden şahsıma yapılan asılsız isnatlar, hem yapan, hem de bunları yayınlayan açısından suç teşkil etmektedir.
Bionem'in tescili, organik gübre olarak değildir, mikrobiyal gübredir. Yani, Bionem'in zararlı olduğu ima edilerek öne sürüldüğü gibi bir mikrop değil, tam tersine faydalı mikroorganizma içerdiği tescilinde kayıtlıdır. Ürünün mikrop içerdiğine ilişkin iddialar, ticari itibarına yönelik bir saldırı niteliğinde olup, suç teşkil etmektedir.
ROA grubu ürünlerinin temelini de Bionem'de mevcut olan faydalı mikroorganizmanın ve işlem tekniğinin daha da geliştirilmesi teşkil etmektedir. ROA ürünleri üzerindeki sahiplik hakları, başka hiç kimseye değil, yalnızca ROA grubuna aittir.
ROA ürünlerinin tescil ve ruhsat prosedürlerinin henüz tamamlanmadığı tarafımdan forum kullanıcılarına defalarca ifade edilmiştir. ROA ürünlerinin forum kullanıcılarına dağıtımı, tamamen ısrarlı kulanıcı talepleri sonucunda ve ücretsiz saha denemeleri kapsamında yapılmış olup, bu itibarla tescil prosedürü içerisinde fonksiyonu olan aşamalardan birini oluşturmaktadır.
Gerek tescilli bir ürün olan Bionem'in, gerekse tescil sürecindeki ROA'nın, üretim yöntemi itibariyle çalıntı olduğu yönündeki iddialar, hem iddia edenler, hem de yayınlayanlar açısından -ima yollu olsalar dahi- ispatlanamadığı takdirde suç ihtiva etmektedir. Unutulmamalıdır ki, biyolojik preparatlar yöntem patenti ile korunmadığı sürece gerekli "know-how"a sahip herkes tarafından üretilebilir.

Sizlerle birlikte olduğum zaman zarfında ürünüme ve bana gösterdiğiniz ilgi ve duyduğunuz güven için bir kez daha teşekkür ederim. ROA, -bir üyemizin onun adına üzülerek okuduğum ifadesinde kastedildiği gibi- bundan böyle bu platformda yer almayacağı için yok olacak bir ürün değildir. Bunu hep birlikte yaşayarak göreceğiz. Bugüne dek olduğu gibi sizlerin tüm sorularını yanıtlamaya bundan sonra da devam edeceğim. Bana, pekçoğunuzda bulunan kişisel e-posta adresimden ulaşmaya devam edebilirsiniz.

Zehirsiz günler dileklerimle, sağlıcakla kalın.

Saygılarımla.

Oğuz Alper Yeğen




Sn.Malina ;

Aşağıda eklediğim sitenizin moderatörlerinin üyelere tavsiye de bulundukları ilaçlar.

Acaba bu ilaçlar Benlate , captan ,ferplan , mospilan …vs. süs bitkilerinde uygulamak için ruhsatlımı ?

**** hangi bitkilere karşı tarım bakanlığından ruhsat alınmış ve moderatörleriniz buna göre mi hareket etmişler. Yaptıkları yasalmı ? Suç işlemişlermi ?

Ne kadar zehir içerdiğini bahsetmeme bile gerek yok . Araştırırsanız yanıtını kolayca bulabilirsiniz.

Forumunuzdaki konu başlıklarını taramanızı rica ederim. Bunun gibi bir sürü mesaj tesbit edeceksiniz.

Sayın forum üyelerimizin bu konu hakkındaki düşüncelerini , yorumlarını okumak bana mutluluk verecektir. Nasıl Bionem ve ya Roa yı yorumladıkları gibi…




Sayın Nur hanım,

saksı harcınız çok nemli kalıyor, demektir bu. Gerçi cym.lerde harcın tam kuruması gerekmiyebilir ancak altındaki drenaj yetersiz olabilir saksı harcınız havasız, sıkışmış olabilir. Bunlara ilerde yapacağınız saksı harcı değişimlerine dikkat etmenizi öncelikle söylemek istedim. cymb.lerde bundan dolayı kaya yünü kullanılıp 3 günde damlama sulama ile gübreli su ile sulamak sureti ile bir tür hydroponik bakımı yapılır.

Saksıyı ilaçlı suya batırmak sureti ile ilaçlarsanız o beyaz yaratıklardan kurtulursunuz. Zaten cymb.lerdeki kronikleşen kırmızı örümcek sorunlarını da düşünürsek ferplan mospilan gibi suda çözünen bir sistemik aktif madde ile ilaçlamanız akut durumlarda supracide veya DDVP gibi bir ilaç kullanmanız uygun olur.

Orkide acemileri ve heveslilerin soru(n)ları

Sayın rrumeysaa,

köklerin durumu çok da iç açan bir görüntü değil. Vahim de değil, kurtarılabilir. Çiçek sapını kesin çiçek sapını destekleyen çubuğu çıkartın. Kökleri biraz budamak, kesmek gerekecek. Ancak orkide köklerinden çok fazla anlamıyorsanız fazlaca budamanız da doğru olmaz.
Öncelikle (madem kökler ıslak) eldivven takmanız gerek. Kökleri iki parmağınızla hafifçe sıkın yumuşak olan kökü sert gelen yere kadar kesmeniz gerekir. kurumuşlar içi boşalmışlar kendini belli eder. Tarçınlayın hatta bundan evvel de şimdi artık ismini malum sebeplerden telafuz edemiyeceğim bazı ziraii ilaçlarla ilaçlayın.
Bir gün açıkta kurumıya bırakın yeni saksı harcı ile yeni bir saksıya dikim yapın.
eski saksı kullanıcaksanız muhakak sulandırılmış çamaşırsuyu bulunan bir kovada bekletin.
Sirkeli su ile bolca yıkayıp su ile durulayın, saksıları.
Bu benim yaptığım bir yöntem yapmazsanız da olur ama yaparsanız işi garantiye almış olursunuz.

Orkide acemileri ve heveslilerin soru(n)ları

acilen substratın değişimi ölmüş kontamine köklerin kesilip imhası kesilen yerlerin kömür tozu ile müdahalesi vede canlı gibi duran dolgun köklerin % 0,05'lik bir Benomyl banyosuna batırılıp yeni, bol kömür kırıntılı, temiz, fırında veya mikrodalgada sterilize edilmiş substrata dikim ile şansınız artar. ancak bu halde dahi kurtarılmış bir phalın yeniden çiçeklenmesi takdir edersiniz ki 2 seneyi bulur.
Tafsiyem böyle bir durum sözkonusu olursa ki olmamasını dilerim... yine de hemen çöpe atmadan evvel, öğrenilmesi açısından, bir denemenizi, görmenizi, kendi deneyimleriniz açısından faydalı olur kanısındayım tabii orch. konusunda ilginiz yüksekse. ancak ilk bir kaç denemede hemen böylesi bir komadan bitkiyi kurtaracağınız garantisi varmış gibi sanmayın ilk lerde müdahalede çok geç kalabilmiş olabilirsiniz. hattda kurtarmıyabilirsiniz ancak dediğim gibi bir el becerisi bir deneyim olması açısından denemeye değer.

Phalaenopsis

Çökme başladı derken nasıl anladınız? şayet hakkikaten çökertme hastalığı kapsamında kökleri mantarlar sarmışsa hemen bitkiyi saksıdan çıkartın substratı silkeleyin ve atın. Benomyl'li bir çözeltye kökleri batırın. ölü kökleri temiz bir makasla kesin. Kestiğiniz yarlara veya tüm köklere bildik mangal kömürü (veya daha da iyisi akvaryumculardan alabileceğiniz aktifkömürü toz haline getirin bir havanda) ile pudralayın, yani kaplayın. burda bir diğer yardımcı madde 4-5 diş sarmısağı iyice ezip 1/2lt kaynar su döküp sarmısaklarla bu çözeltiyi geceden bekletip bir kahve filteresinden süzülmüş suya sokmak ancak sarmısaklı su daha çok bastırıcı yani prevenif bir çözüm çökertme çok ilerlemişse Captan tatbik etmek gerekir.
Ancak çok acil orkide substratına ihtiyacınız var...!elinizde yoksa kökler bir kaç gün açıkda kalabilir kurumaları bu durumda iyi olur. Saksı toprağı humuslu toprak vs orkidelerde asla kullanmayın.
bir diğer experimentel yol substrat karışımı için torf (ki bu da humuszus torf olacak bu torf kavramı da çok karışık buralarda yapımarketlerden alacağınız torf saksı toprağı olabilir lütfendikkat...!) ceviz kabuğu kırıntıları ve perlite (vermiculite de uygundur) karışımını denemeniz.

ceviz kabuğu ile ilgili kesin bir sonucum yok kıyaslı denemelerim var ancak akademik bir tarzda değil henüz...

P.S. bundan dolayıdır ki orkide ve etobur bitkilerde "toprak" kelimesini kullanmakdan hep kaçınıyorum. Substrat için iyi bir karşılık bilen varsa lütfen yazsın...

Phalaenopsis

Benomyl sistemik bir fungusit etkili maddesidir. Piyasada Benlate ticari ismiyle bulabilirsiniz
Phalaenopsis

Phalaenopsis

Oğuz Alper Çevrimdışı   Başa Dön