View Single Post
Eski 25-10-2009, 01:12   #52
thomasina
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Bir nokta aklıma çok takılıyor. Bir akrabalık ikişkisinden bahsediliyor ama kişilerden biri diğerini hırsızlıkla suçluyor. Biri sizin buluşunuzu çalsa, bunun için birilerinin sizi aramasını mı beklersiniz? Okuduğum kadarı ile de zaten kişi çalındığını düşündüğü ürünün pervasızca dağıtıldığını siteden de takip etmiş. Neden bir şey yapmamış. Eşim bir grafiker ve önemsediği tasarımlarını hemen Ankara' dan tescilliyor. Kullanan olursa da noter vasıtası ile ihtar bile yeterli oluyor. Yani kişi tescili zor bir ürün bile olsa, tescilini alamasa da kendisine ait olana sahip çıkar diye düşünüyorum. Bu sorumluluk ve bilinçte olunmalı bence. Kaldı ki bir bilim adamı kendi buluşu ile ilgili bu kadar bekleyen ve izleyen konumunda olsun. İnanılır gibi değil.

Belki kendi alamadığı tescilsiz bir ürünü akrabası biri vasıtası ile dağıtıyordur. Bir akademisyene kötü bir yakıştırma yapmak haddim değil ama her şeyin yapılabildiği bir ticari dünyada değil miyiz? Gizlenen, ağırlığını koruyan bir amca ve bir sorun karşısında günah keçisi konumun girmeye gönüllü olan bir yeğen olduğu sürece bir rant paylaşımına girilmiş olamaz mı? Gazete başlıkları bunlarla dolu değil mi?
Çok komplo teorisi gibi gelebilir ama benim gördüğüm ve tanıyabildiğim bütün bilim adamları haksızlığa, yanlış bilgi paylaşımına inanılmaz büyük bir yüreklilikle karşı çıkıyorlar. Bazen kariyerlerini bile hiçe sayarak.
Çok karıştı düşüncelerim çok...


Düzenleyen thomasina : 25-10-2009 saat 01:55 Neden: ekleme
thomasina Çevrimdışı   Başa Dön