View Single Post
Eski 25-10-2009, 00:04   #42
thomasina
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Roa'yı 3 haftadır kullanıyorum. Bazı bitkilerimde inanılmaz hızlı gelişim, bazılarında yavaş, bazılarında ise hiç gelişme görmedim. Bu ürünle ilgili kesin bir risk taşıyor nedeni de şudur gibi bir açıklamayı bilimsel ağızdan duyuncaya ve okuyuncaya kadar rahatsız olacağım durum sanırım yok. Çünkü ilk ağızdan tavsiyeyle bile denediğim her ürün hemen hemen aynı sonucu zaten veriyor. Koşullar ve uygulamalar kişi bazında ele alınırsa deneyim sonuçlari de kişi bazında değişiyor. O nedenle bir an önce insan ve bitki sağlığı açısından kesin ya da kesine yakın bir açıklama olsun diye bekliyorum. Çok daha fazla zararlı olan kimyasalları deneyerek zaten riske zaman zaman girmedik mi?


Konu eğer sözü edilen hırsızlık ve tescili olmayan bir ürünün pilot dağıımının bile yasak olduğuna gelir ise bu konu zaten forum platformunu aşar düşüncesindeyim. Hırsızlık, yapıldığı kanıtlanmadıkça iddiadan öteye gidemeyeceği açıktır. Sanırım bununla ilgili çözümde de siteyi muhatap almak kolaycılıktır. Sitenin kendi adını koruyacağından hiç kuşkum yok.

Yok eğer ürün vasıtasıyla kişilerle alay edilme ise rahatsızlık veren, genel olarak pilot uygulayıcı olarak edindiğimiz bir ürünü sanki satın almış gibi davranmamızdan kaynaklanıyor olabilir. Kaldı ki, satın alma işlemini bile rızamız dışında gerçekleştiremiyeceğimize göre kandırılmış olmamız mümkün değil bence. Yalnızca yeterince araştırmalı mıydık, yeterince beklemeli miydik, gözümüzde çok büyütmese miydik türünden kaygılar taşımamız daha anlamlı olabilir belki. Hiç bir ürün söz konusu olmadığı durumlarda bile aynı kurallara riayet ederek yetiştirdiğimiz bitkilerde de birbirinden nasıl da farklı sonuçlar elde ediyoruz, durum bu kadar basit.


Yazışmalardan anladığım kadarı ile konu geç uyarıldı. Keşke daha önce olsaydı diyebiliyorum. Sevgili malina' nın beklenildiği üzere daha açıklayıcı yaklaşması biraz olsun rahatlamama neden olmuştur. Ancak yine de Oğuz Bey' e sayfada yapılan ilk uyarının daha farklı cümlelerle ve belki de özelden olması gerektiğini düşünüyorum elimde olmadan. Çünkü o zaman cevap hakkı verilmeyecek kadar sakıncalı bulunan bir üyenin forumdan uzaklaştırılmış olması, bizim bilgilendirilmemiz adına kişisel alanından yazmış olduğu cümlelerden alıntı yapılması daha az tedirginlik verecekti. Ya da medarötörün tarzı bu kadar ürkütmeyecekti. Çünkü açıkça bilmediğimiz konuşmalardan cümleler okuyoruz ve bu cümleyi doğuran bir önceki cümleyi ve hatta karşılığında gelen bir sonraki cümleyi bilmemek çok fazla yanlış anlamaya neden oluyor bence. Yine de hiç forum yöneticiliği yapmadığım ve böyle bir konunun yarattığı krizi yönetmek zorunda kalmadığımdan en doğru düşünceleri ileri sürdüğümün iddiasında olamam. Zor ve sancılı olacağını ve çok da can sıkacağını tahmin edebiliyorum o kadar. Üye olduğum için ancak yönetime görüşlerimi haliyle rahatsızlıklarımı iletebiliyorum, anlayışlarına sığınarak.

Umarım bir an önce bu ürünü kullanan veya kullanmaya niyetlenen ve hatta kullanmaktan vazgeçen herkesi rahatlatacak bilimsel açıklamalar biz ev kullanıcılarının da anlayabileceği bir sadelikte açıklama yapılabilir.
Sevgilerimle.


Düzenleyen thomasina : 25-10-2009 saat 00:36 Neden: imla hatası
thomasina Çevrimdışı   Başa Dön