View Single Post
Eski 22-10-2009, 14:04   #2
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
MASTERCOP SC

Mastercop, üstün kalite ve modern formulasyon ile geliştirilmiş bakırlı gruptan yeni bir fungisit ve bakterisittir. Hastalığın birçok döneminde etkilidir. Orjinal bir formülasyona sahiptir. Mastercop sulu solüsyonu uniform bir kaplama gerçekleştirerek yaprak yüzeyi üzerinde kolayca dağılır ve konvensiyonel bakırlı fungisitlerden (WP, WDG, Akışkanlar, vb.) çok daha hızlı bir etki gösterir. Mastercop’un orjinal bileşini onun yaprak tarafından alınımını artırır. Bu özellik yağmurla ürünün yıkanmasını en aza indirir ve hastalıkları patojenlerin tüm gelişim evrelerini etkileyerek kontrol eder. Fungus ve bakterilere karşı entegre hastalık yönetimi (IPM) programlarının vazgeçilmez bir unsurudur.

OMRI, ECOCERT ve Tarım bakanlığınca organik tarımda kullanılması onaylanmış doğal bir fungisittir.
Avantajları
• Fungisitlerin kontrol edemeyeceği problemleri çok hızlı biçimde çözer,
• Koruyucudur, çünkü yaprak yüzeyi üzerine uniform bir kaplama yapar,
• Tedavi edicidir çünkü vejetatif dokular yoluyla çalışarak problemin tam olduğu bölgede etkili olur,
• Mastercop’un koruyuculuk süresi ortalama 7 gündür,
• Patojenlere dayanıklılık oluşturmaz,
• Patojenin hücre duvarını parçalar, böylece fungusun çoğalma işlemini engeller,
• Etkisi sistemik tedavi edici fungisitlerle kıyaslanabilir,
• Hasat ile son ilaçlama süresi (PHI) sıfIrdır. İhraç edilen meyve ve sebzelerde kalıntı açısından muaftır.


Etken Maddesi

(65,82 g/l Bakıra eşdeğer Bakır Sulfat Pentahidrat)

Karışabilirliği

Yüksek alkali reaksiyonlu pestisitlere, fenvalerate, parathion, chlorpyriphos ve dichloran ile karıştırılmamalıdır
Türkiyede Ruhsatlı Kullanım Alanları




Bitki Adı Hastalık / Zararlı
Bekleme Süresi Doz
Bağ Mildiyö (Plamopara viticola) - 50 ml/100 lt su
Domates Geç yanıklık (Mildiyö) (Phytophthora infestans) - 150 ml/100 lt su
Turunçgil Alternaria yanıklığı (Alternaria f.s.p.citri) - 250 ml/100 lt su


Dünyada Kullanıldığı Alanlar



Bitki Adı Hastalık / Zararlı
Bekleme Süresi Doz
süs bitkileri Antraknoz (Colletotrichum sp.) - 1.5-4 ml/L su
süs bitkileri Külleme (Oidium sp., Erysiphe sp.) - 1.5-4 ml/L su
süs bitkileri Xanthomonas spp. - 1.5-4 ml/L su
süs bitkileri Pseudomonas spp. - 1.5-4 ml/L su
süs bitkileri yaprak leke hastalığı (Mycosphaerella sp.) - 1.5-4 ml/L su
süs bitkileri Kurşuni küf (Botrytis cinerea) - 1.5-4 ml/L su
Domates antraknoz (Colletotrichum gloesporoides) - 0.75-1.5 L/ ha
Domates bakteriyel leke (colletotrichum gloesporoides) - 0.75-1.5 L/ ha
Domates yaprak leke (Septoria licopersici) - 0.75-1.5 L/ ha
Domates Kurşuni küf (Caldosporium fulvum) - 0.75-1.5 L/ ha
domates erken yanıklık (alternaria solani) - 0.75-1.5 L/ ha
domates geç yanıklık (phytophthora infestans) - 0.75-1.5 L/ ha
avokado antraknoz ( colletotrichum gloesporoides) - 0.4-0.6 L/ha
avokado yaprak leke (cercospora purpurea) - 0.4-0.6 L/ha
turunçgiller antraknoz (Gloesporium spp) - 0.4-0.6 L/ ha
turunçgiller Turunçgil Meyve Kahverengi Çürüklüğü ve Gövde Zamklanma Hastalığı (Phytophtora citrophthora) - 250 ml/100 L su
turunçgiller Kirli Küf (Capnodiumcitri) - 250 ml/100 L su
turunçgillerr Gövde Mildiyösü (Phytophthora parasitica) - 0.4-0.6 L/ ha
turunçgiller Dalcıkucu Çürümesi (Diaporthe citri) - 0.4-0.6 L/ ha
Erik Kahverengi çürüklük (Monilinia fructicola) - 0.4-0.6 L/ ha
Şeftali Antraknoz (Colletotrichum spp.) - 0.4-0.6 L/ ha
Şeftali Yaprak kıvırcıklığı (Taphrina deformans) - 0.4-0.6 L/ ha
Şeftali Bakteriyel kanser ( Pseudomonas syringae) - 0.4-0.6 L/ ha
Şeftali Bakteriyel leke (Xanthomonas pruni) - 0.4-0.6 L/ ha
Şeftali Yaprak delen ( Coryneum beiijerincki) - 0.4-0.6 L/ ha
Elma/Armut Ateş yanıklığı (Erwinia amylovora) - 0.4-0.6 L/ ha
Elma/Armut Acı çürüklük (Glomerella cingulata) - 0.4-0.6 L/ ha
Elma/Armut Mildiyö (Podosphaera leucotricha) - 0.4-0.6 L/ ha
Muz Antraknoz (Colletotrichum spp.) - 0.4-0.6 L/ ha
muz sarı sigatoka (Mycosphaerella musicola) - 0.4-0.6 L/ ha
Papaya antraknoz (Colletotrichum gloesporoides) - 0.4-0.6 L/ ha
Üzüm Bağ anatraknozu (Elsinoe ampelina) - 0.4-0.6 L/ ha
Üzüm Bağ küllemesi (Uncinula necator) - 0.4-0.6 L/ ha
Üzüm Bağ mildiyösü (Plasmopora viticola) - 0.4-0.6 L/ ha
Soğan Pempe Leke Hastalığı (Alternaria porri), Mildiyö (Peronospora destructor) - 0.75-1.5 L/ha
Patlıcan Antraknoz (Colletotrichum phomoides) - 0.75-1.5 L/ha
Bezelye Antraknoz (Colletotrichum sp.) - 0.75-1.5 L/ha
Kavun, kabak, karpuz, hıyar Antraknoz (Colletotrichum lagenarium), Külleme (Erysiphe cichoracearum), Yaprak leke (Alternaria cucmerina), Mildiyö (Pseudoperonospora cubensis) - 0.75-1.5 L/ha
Brokoli, lahana, karnabahar Yaprak leke (Alternaria brassicae, - 0.75-1.5 L/ha
Marul Mildiyö (Bremia lactucae) - 0.75-1.5 L/ha
Patates Erken yanıklık (Alternaria solani), Geç yanıklık (Phytophthora infestans), çökerten (Fusarium spp., Rhizoctonia solani) - 0.75-1.5 L/ha, 1.5 ml/L su
Fasulye Antraknoz (Colletotrichum lindemuthianum) - 0.75-1.5 L/ha
Buğday, arpa Alternaria spp., Peronospora sp. - 0.75-1.5 L/ha,
Yer fıstığı Yaprak leke(Cercospora personata) - 0.75-1.5 L/ha
Tütün Kurbağagözü Yaprak Lekesi (Cercospora nicotianae) - 0.4-0.6 L/100 L su

http://www.agrikem.com/urunler.php?urun_id=12

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön