Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
İsterseniz ben size gönderebilirim. Belki de ilk kestirmeyi limon suyu veya başka ekşimiş peynir suyu ile de yapabilirsiniz diye düşündüm.
|
Güler hanım teşekkür ediyorum inceliğiniz için

Almış kadar oldum inanın, sağolun. Çerkez peynirini çocukluğumdan beri bilirim. Ama hiç yapmadım. Yazdığım gibi annem de yapmamıştı çünkü hep eş dost akrabadan alıyorduk. Her istediğimizde buluyorduk. Mesajınızı okuyunca "çocuklarımıza öğretmeliyiz" dedim. Sorma nedenim bir bakıma oydu. Mesajı okuyan benim gibi "ben de deneyeyim" diyenler için öğretici olur diye düşündüm.
Hazır peynir mayaları var. Çerkez peyniri için uygun mu?
Süt kesildiği zaman eşmik, çökelek yapıyoruz. Onun suyunu biraz bekletip kullanabilir miyiz?
Ev yoğurtlarının çıkan sularını kullanabilir miyiz?
Teşekkür ediyorum
