View Single Post
Eski 21-10-2009, 10:08   #3
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster


Benim tercihim; fındık kadar tereyağ konmuş teflon tadavada dilimleyerek hafifçe kızartarak yemektir.
Yıl 1970.. Samsun- Çarşamba- Kızılot Köyü Ortaokulu'na tayin olduğumda ilk kez köy yaşamı ile tanışmıştım. Hoş! Kızılot'a köy denemezdi ya..100 kişilik bir sinema salonu olan köy!!!!!Hem de 1964 ten beri.
Neyse, ilk gece misafir edildiğim evin hanımı sabah kahvaltısında, mis gibi tereyağ kokulu, taze yapılmış Çerkez Peyniri kızartması ikram etmişti. Meğer Kızılot bir Çerkez köyü imiş. Eğer bir Çerkez ile evlenmeseydim hayatım boyunca o tadı unutamazdım.
Sevgili eşimle aynı okulda görevli iken tanıştık. Artık yaşımız nedeniyle, biraz daha ölçülü yiyoruz ama yinede yiyoruz.Bahçemiz Kızılot'ta. Yazları misafirimiz olarak gelebilecek veya en azından uğrayabilecek arkadaşlarımıza, tattırabileceğimiz lezzetlerin başında olacaktır.
Sevgili Güler;
İyi ki varsın. Bana çok güzel bir anekdotumu hatırlattın.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön